معرفی كتاب "تشنه لبان" نوشته "حمید گروگان" در برنامه "ققنوس"
كتاب «تشنهلبان» نوشته "حمید گروگان" توسط كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان چاپ و منتشر شده است.
"تشنه لبان" از كتابهای مقتل به شمار میرود، كه در آن، وقایع كربلا و حماسه آفرینان عاشورا با ذكر نام و شیوه شهادت و شرح مطالب بیان شده است. همچنین شعرهایی با بیتهایی متناسب با مطلب، از شاعران مختلفی چون حافظ انتخاب شده و در كتاب آمده است.
حمید گروگان، نویسنده، درگفتگو با برنامه "ققنوس" جرقه اولیه نگارش كتابش را مربوط به 27 سال پیش دانست و گفت: سال75 به توصیه یك دوست، جرقه نگارش كتابی درخصوص عاشورا، ویژه نوجوانان در ذهنم زده شد، كه هم به زبان روز باشد و هم برای مخاطب نوجوان و جوان جذابیت داشته باشد، و هركس بتواند به تناسب شرایط خود از آن بهره ای بگیرد، لذا شروع به كاركردم و مرحله پژوهش و تحقیق این كتاب حدود یك دهه بطول انجامید.
وی با تاكید بر جوششی بودن مطالب كتاب "تشنه لبان" گفت: برای نوشتن این كتاب هیچ كار كوششی انجام ندادم و سعی كردم همه مطالب جوششی و در لحظهای باشد كه به راستی حس كنم باید بنویسم، و میخواستم با حس و حال درونی و با عنایت خود اباعبدالله الحسین(ع) به سرانجام برسد.
وی با اشاره به پیوند اشعار حافظ با وقایع عاشورا در كتاب گفت: بزعم خود، با كمك دیوان لسان الغیب كه نسبت به اهل بیت(ع) معرفت و علقه داشته است، زبانحال دل شخصیتهای عاشورایی را، از دل دیوان حافظ برداشت كردم و در كتاب آوردم. مثلاً در مورد شخصیت "حر" و تصمیمش برای پیوستن به امام حسین(ع) این ابیات شعر حافظ بنظرم مناسب آمد؛
چو باد عزم سر كوی یار خواهم كرد
نفس به بوی خوشش مشكبار خواهم كرد
هر آبروی كه اندوختم ز دانش و دین
نثار خاك ره آن نگار خواهم كرد.
و یا آن زمان كه اسبش را از سمت سپاه یزید به سمت سپاه امام حسین برمیگرداند و خطاب به منتقدانش میگوید:
دردِ عشقی كشیدهام كه مَپُرس
زهرِ هجری چشیدهام كه مَپُرس
گشتهام در جهان و آخرِ كار
دلبری برگزیدهام كه مپرس.