سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس در رادیو فرهنگ عزم ملی و مشاركت مردمی و مطالبه گری عمومی را به عنوان یك حركت اثرگذار فرهنگی در تحقق شعار سال دانست.
احمد راستینه، سخنگوی كمیسیون فرهنگی مجلس دوازدهم، در گفتگو با برنامه «رهنمون» رادیوفرهنگ با موضوع «راهكارهای تحقق شعار سال» با تاكیدبر «جهتگیری رادیو فرهنگ» در این زمینه گفت: اگر این جهتگیری تا پایان سال مستمر ادامه یابد و «نهضت مطالبهگری مردمی در حوزه فرهنگ» بصورت یك زنجیره متصل به هم، از كمیسیون فرهنگی تا حوزه رسانه شكل گیرد میتواند، به مسئولان كمك كند با سرعت بیشتری در راستای تحقق اهداف برنامه پیش روند.
وی شعار سال را در جهت بخشی به نظام سرمایهگذاری در كشور، برای رسیدن به «تولید پایدار» بسیار موثر دانست و گفت: بر اساس این شعار، در عرصه فرهنگی هم دقیقاً باید همین اتفاق بیفتد؛ یعنی باید تصدیگری دولت در عرصههای مختلف، بشدت كم شود و به سمت «جذب مشاركتهای مردمی» و «فرهنگسازی برای حضور مردم جهت نقش آفرینی در اعتلای ایران اسلامی» در بخشهای مختلف قدم برداریم.
راستینه تاكیدكرد: امروز ما در بسترهای بینظیری از اراده مشاركتهای مردمی و علاقه آنها برای حل مسائل نظام قرارداریم، كه جنس این مشاركت مردم، از جنس فرهنگی است و تمام دستگاهها براساس احكام، باید بسترهای مشاركت مردم را در عرصههای مختلف فراهم كنند تا زمینه و امكان مشاركت مردم برای حل مشكلات بیش از گذشته فراهم گردد.
وی با اشاره به برخی اقدامات در راستای جلب مشاركت و نقش آفرینی مردمی در اقصاد كشور گفت: در ماده 5 برنامه 7 توسعه بحث «مردمیسازی اقتصاد» را بر پایه «مشاركتهای مردمی و توسعه فعالیتهای مردمی» قراردادهایم، كه این بزرگترین اقدام فرهنگی است. و در بحث آئیننامههای اجرایی دولت، و در ماده 11 دولت را مكلف كردهایم كه به سمت «حمایت از صادركنندگان خرد» از جمله صنایع دستی برود، یا مثلاً در ماده 6 دولت را مكلف كردهایم كه هر دستگاهی به هر نحوی از منابع بودجهای كشور استفادهمیكند باید برنامه عملیاتی خود را برای تحقق آن هدف تهیه كند؛ درواقع برای اولین بار، در بودجه 1404، 10 همت عدد را فقط «برنامه محور» تدوین كردهایم؛ یعنی این پول باید تبدیل به محصول شود؛ یعنی تلاش كردهایم كه اعتبارات متناسب با برنامه هفتم به نقطه هدف بنشیند. و در ماده 13 گفتهایم كه سازمان برنامه مكلف است دستگاهها را به سمت «برنامه محوری» حركتدهد و «تولید محصول» را هدفگذاری كردهایم و در ماده 20 كه متمركز بر شعار سال است، كل هزینه مشاركت خیرین برای تكمیل طرحهای فرهنگی و ورزشی را بعنوان 50 تا 100 درصد اعتبار مالیاتی درنظرگرفتهایم.