كتاب فرهنگ در دوشنبه های كودك و نوجوان یكم اردیبهشت در روز بزرگداشت سعدی شیرازی با پاسخ به این سوال كه آیا ادبیات و آثار سعدی به ویژه گلستان برای نوجوانان مناسب است؟ از رادیو فرهنگ پخش می شود.
در این برنامه كه كاری از گروه تاریخ واندیشه رادیو فرهنگ است درباره اهمیت داستان و رمان و آشنایی با ادبیات فارسی در پرورش كودك ونوجوان صحبت می شود.
در برنامه امروز با ویدا ملكی درباره نقش تربیتی گلستان سعدی بر كودكان و نوجوانان گفتگو می شود همچنین مریم اسلامی ( شاعر، نویسنده و فعال حوزه ی ادبیات كودك ونوجوان ) نیز به عنوان كارشناس تلفنی برنامه به این موضوع می پردازد.
گپ و گفتی با هستی كامیاب ،نوجوان 12 ساله و شنیدن شعر خوانی او از دیگر بخش های این برنامه است.
پخش گزارش های « رایان» گزارشگر نوجوان برنامه از رویدادهای حوزه كناب و ، «كتابخوان كوچك» اطلاعرسانی از آخرین اخبار حوزه كودك و نوجوان با اجرای سپیده زهرا سادات ابوترابی و « بخوان و خلاق باش» با معرفی كتاب از دیگر بخش های این برنامه است .
«كتاب فرهنگ» دوشنبه ها را « یلدا احتشامی« تهیه كنندگی می كند و «راضیه گردكاهد» گوینده آن است و هماهنگی برنامه بر عهده مژگان پارساحسینی است
این برنامه زنده ساعت 20 به مدت یكساعت روی موج اف ام زدیف106 مگاهرتز از رادیوفرهنگ پخش می شود.