معرفی كتاب «مشاهیر وقف كتاب در ایران» در برنامه "ققنوس"
كتاب «مشاهیر وقف كتاب در ایران» به قلم "علی صادق زاده وایقان" در برنامه "ققنوس" معرفی شد.
سازمان اسناد و كتابخانه ملّی ایران در همكاری با خانه كتاب و ادبیات ، تعداد 2 جلد كتاب از مجموعه «مشاهیر وقف كتاب در ایران» به قلم "علی صادق زاده وایقان" را منتشر كرده است.
كتاب های منتشر شده درباره فرهنگ وقف كتاب در ایران است و در آن به معرفی ده نفر از واقفان و اهداكنندگان مشهور و برجسته منابع اطلاعاتی به سازمان اسناد و كتابخانه ملّی ایران پرداخته است.
علی صادق زاده وایقان، پژوهشگر سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران و نویسنده این دو جلد از مجموعه، در گفتگو با برنامه "ققنوس" گفت: جمع آوری زندگینامه بزرگان حوزه وقف كتاب را، از سال 84 آغاز و از سال 87 به جد پیگیری كردهایم و در این مدت رویكردمان این بوده است، كه در هر گوشه ایران، اگر كسی كتابهای قابل ملاحظهای را تقدیم كتابخانه ملی كرده و خلای از كتابخانه های كشور و كتابخانه ملی را پر كرده باشد، مورد توجه ما بوده و خواهد بود.
وی همچنین كتاب را مهم ترین و كهن ترین سرمایه فرهنگی هر ملت دانست و گفت: كتاب همزمان با خواندن و نوشتن شكل گرفته است، و سابقه "وقف كتاب" هم بسیار طولانی است؛ به طور مثال سابقه وقف كتاب در كتابخانه آستان قدس، به زمان تأسیس حرم مطهر در قرن سوم بازمیگردد و با شكلگیری حرم مطهر، كتابخانه هم شكل گرفته است.
وی همچنین شكلگیری جریان علم و اطلاعات و پژوهش را درگرو كتاب و كتابخانه دانست و گفت: كتاب مهمترین حلقه زنجیره پژوهش است، و كتابخانه های مهم كشور كه منشأ و منبع تغذیه دانشمندان و پژوهشگرانند، همه با وقف شكل گرفته و تقویت شده است، لذا اگر وقف كتاب نباشد تولید علم و جریان علم چار وقفه و مشكل میشود،و میتوان گفت؛ وقف كتاب مهم ترین و شاخص ترین حركت انسانی است؛ چرا كه انسانها و جامعه انسانی با مطالعه، كتاب و آگاهی به تمدن و فرهنگ مزین می شوند.