برنامه رادیویی «گنج جاودان» با هدف ترویج آموزههای نهجالبلاغه، از این هفته روی آنتن رادیو فرهنگ میرود.
منصوره كردی، مدیر گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ، درباره برنامه جدید «گنج جاودان» گفت: «پس از تأكیدات مقام معظم رهبری در آغاز سال جاری درباره اهمیت نهجالبلاغه، تصمیم گرفتیم برنامهای طراحی كنیم كه به شكل متفاوت و قابلدرك برای مخاطبان، بهویژه نسل جوان، این معارف را معرفی كند.»
روایتی كاربردی از حكمتها و خطبههای نهجالبلاغه
كردی افزود: «این برنامه پانزدهدقیقهای با محوریت حكمتها آغاز شده اما در ادامه به نامهها و خطبههای حضرت علی (ع) نیز خواهد پرداخت. هدف ما این است كه ارتباط مخاطب با كلام مولا نهتنها حفظ، بلكه تعمیق یابد. در هر قسمت، گفتوگویی بین گوینده و كارشناس در فضایی صمیمی و محاورهای شكل میگیرد كه از یك مسئله روزمره آغاز شده و به یكی از مفاهیم نهجالبلاغه منتهی میشود.»
تركیب روایت، مستند و لحن صمیمی برای جذب مخاطب
وی با اشاره به ساختار برنامه اظهار داشت: «ابتدا گوینده با بیانی ساده موضوعی اجتماعی یا اخلاقی را مطرح میكند و سپس آن را به سخنی از نهجالبلاغه ارجاع میدهد. كارشناس نیز وارد گفتوگو شده و گفتگو با زبان ساده ادامه پیدا میكند. در ادامه، یك قطعه مستند كوتاه و مرتبط با موضوع پخش میشود تا مخاطب از طریق تصویرسازی ذهنی، مفهوم را بهتر درك كند.»
كردی تأكید كرد: «در فواصل برنامه، ولههایی پخش میشود كه با شعارهایی مثل «نهجالبلاغه را به یكدیگر هدیه دهیم» تلاش میكند تا ارتباط عاطفی مخاطب با این اثر گرانقدر بیشتر شود.»
مدیر گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ با اشاره به فعالیتهای فضای مجازی این برنامه گفت: «بخشهایی از برنامه در قالب آیتمهای كوتاه برای انتشار در فضای مجازی آماده شدهاند تا بتوانیم از این طریق نیز مخاطب را جذب كنیم. گرچه برنامه هنوز پخش نشده، اما بهزودی بازخوردها را بررسی خواهیم كرد.»
پخش هفتگی از شبكه رادیویی فرهنگ
كردی درباره زمان پخش این برنامه توضیح داد: ««گنج جاودان» قرار است پنجشنبه و جمعه هر هفته از ساعت 7:15 تا 7:30 صبح از رادیو فرهنگ پخش شود. البته پخش برنامه برای اولینبار، از روز جمعه همین هفته آغاز خواهد شد.»
چالشها؛ دغدغه صمیمیت و جذب مخاطب
وی درباره چالشهای تولید این برنامه گفت: «چالش خاصی نداشتیم جز اینكه برای ما مهم بود فضای برنامه كاملاً صمیمی و تأثیرگذار باشد. بنابراین، برای انتخاب گوینده و كارشناس، افراد متعددی را تست كردیم تا به تركیبی برسیم كه صدایشان بتواند مخاطب را جذب كند. تلاش ما این بود كه از لحنهای خشك و گفتگوهای رسمی فاصله بگیریم و از قالب امر و نهی دوری كنیم.»
هدف نهایی؛ یك صفحه در روز از نهجالبلاغه
كردی در پایان گفت: «تمام هدف ما این است كه نوجوانان و جوانان تشویق شوند روزی یك صفحه از نهجالبلاغه را بخوانند. اگر این اتفاق بیفتد، رسالت ما در این برنامه تا حد زیادی محقق شده است.»