گفتگو با مجید فرجی كارشناس میراث فرهنگی در برنامه هفت اقلیم
فرجی در این برنامه در مورد گودبرداری بهشت زهرا صحبت كرد و گفت :
طی روزهای اخیر، تصاویری در فضای مجازی منتشر شد كه از انجام عملیات حفاری در قطعه 252 بهشت زهرا (س) حكایت داشت؛ موضوعی كه با ادعای كشف اشیای تاریخی همراه شد و واكنشهای گستردهای را در فضای رسانهای و شبكههای اجتماعی به دنبال داشت.
حفاری در این محدوده در جریان آمادهسازی قطعات جدید و احداث زیرساختهایی نظیر منبع ذخیره آب و ایستگاه خدمات عمومی صورت گرفته است. در همین حال، برخی منابع محلی مدعی شدند كه در حین گودبرداری، اشیایی باستانی از دل خاك خارج شده است؛ ادعایی كه در صورت صحت، میتوانست ابعاد تاریخی تازهای برای این منطقه ایجاد كند. فرجی در ادامه افزود : متاسفانه نماینده ای از میراث فرهنگی در این گودبرداری وجود نداشت و به همین خاطر ما نمی توانیم اطلاعات دقیق تری را در این زمینه بدهیم.
اداره كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران هیچگونه هماهنگی، مشاركت یا اطلاعی در خصوص فعالیتهای ادعاشده در این محدوده نداشته و هیچ مجوزی برای گمانهزنی یا حفاری از سوی این نهاد صادر نشده است.
فرجی در ادامه تاكید كرد: هرگونه فعالیت مرتبط با كاوش یا حفاری در مناطق دارای ظرفیت میراثی، مستلزم اخذ مجوز رسمی از مراجع ذیصلاح و نظارت كارشناسان میراث فرهنگی است كه در این مورد خاص، هیچگونه درخواستی به این اداره كل ارائه نشده و نمایندهای از سوی ما در محل حضور نداشته است.
او با ابراز بیاطلاعی كامل از موضوع، اظهار كرد: شایعات مطرحشده مبنی بر كشف اشیای تاریخی یا همكاری با سازمان بهشت زهرا در این زمینه، فاقد هرگونه سندیت و صحت است.