ابراهیم سوزنچی كاشانی: تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی، لازم الاجراست.
ابراهیم سوزنچی كاشانی، عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاون سابق خط مشی گزاری ستاد علم و فناوری شورای عالی، در گفتگو با برنامه "در مسیر پیشرفت" رادیو فرهنگ با موضوع "نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در زیستبوم فرهنگی" گفت: تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم الاجراست.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی، نه یك شورای مشورتی و تصمیمگیر، بلكه یك شورای تصمیم ساز است، و تنها شورا از شوراهای زیرمجموعه رهبری است، كه تصمیماتش لازم الاجراست، ولی برخی مقامات و دستگاهها، تصمیم گیری را بجای تصمیمسازی برای این شورا قائل میشوند كه موجب سستی دستگاههای اجرایی در اجرای تصمیمات این شورا می شود.
وی همچنین "نقشه جامع فرهنگی كشور" را محصول تلاش چندین ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی كرد و گفت: بعد از این نقشه، حركت های خیلی خوبی شكل گرفته، و امروز رویكرد شورا بر این است كه پیشرفت كشور با محوریت نظام تعلیم و تربیت، نه نظام دانشگاه، نقطه كانونی است، لذا تلاش كردیم كه اهمیت بیشتری به نظام تعلیم و تربیت كه خیلی هم خموده شده بود بدهیم، بنابراین "سازمان ملی تعلیم و تربیت كودك" تاسیس شد و مهدكودك ها از زیرنظر سازمان بهزیستی به آموزش و پرورش واگذار شد، و با وجود فشارهای بسیار مافیا ها، نقش كنكور را كمرنگتر كردیم، و بسیار تلاش كردیم كه همه سیاستها به این سمت برود كه نظام تعلیم و تربیت رسمی و آموزش و پرورش، در نقطه كانون قرار گیرد، و نیز در این دولت بودجه آموزش و پرورش 50 درصد رشد كرد و میزان حمایتها از آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی واقعاً بیسابقه است.
وی همچنین با بیان این كه "نقشه جامع" با ذهنیت و فناوری زمان وقت نوشته شده است گفت: قطعاً اگر این سند امروز نوشته میشد با توجه به تغییر فهم و درك ما در خصوص سند نویسی و راهبردی، تفاوت های زیادی داشت.
وی سبك برنامه نویسی قدیم را بسیار جامع و دربرگیرنده بسیاری از مطالبات دانست و گفت: امروز در دنیا هم مشخص شده است كه برنامه ریزی بسیار جامع، خیلی موفق نیست؛ چرا كه هم رسیدن به خواسته ها بسیار سخت است و هم ارزیابی آن مشكل میشود. مهم آن است كه ما با تغییرات فناوری به روز باشیم.
وی در خصوص ارزیابی اجرای نقشه جامع فرهنگی گفت: ارزیابی، كار معاونت نظارت و ارزیابی بود، و ارزیابی نقشه جامع صورت گرفته است اما چندان دقیق نبوده و هنوز یك گزارش رسمی از میزان پیشرفت "نقشه جامع" به اعضا ارائه نشده است.
وی همچنین با اشاره به نقش مهم آیندهپژوهی در بحث زیست بوم فرهنگی گفت: شناخت درست از زمان حال، و ظرفیتها و امكانات، در كنار پیشبینیهای درست بر اساس شواهد و قرائن، به ما كمك می كند كه مسیر درست تری را در برنامهریزیها به كار گیریم. اگر برنامهریزیها دقیق باشد و بر اساس داده های دقیق و درست باشد قطعاً نتایج مطلوبی حاصل نمی شود.
وی افزود: آینده پژوهی در حوزههای فرهنگی هم به ما كمك می كند بدانیم كه زیست بوم های فرهنگی در یكی دو سال آینده از سوی چه موضوعات و مقولاتی تهدید می شود، و هم كمك میكند تا بتوانیم راهكار و برنامه ریزی پیشگیرانه و مناسب را درپیش گیریم.