دومین دوره جایزه داستان حماسی به دنبال چیست؟
دبیر علمی دومین دوره جایزه داستان حماسی در گفتوگویی ضمن اشاره به جزئیات برگزاری این جایزه، به اهداف و جوایز آن نیز اشاره كرد.فراخوان دومین دوره جایزه داستان حماسی و مراسم افتتاحیه این رویداد، مهر ماه امسال در محل آرامگاه فردوسی مشهد، برگزار شد و علاقهمندان به این حوزه تا نیمه بهمنماه فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال كنند.
جایزه ملی داستان حماسی تلاش دارد فرصتی باشد برای سوق دادن توجه نویسندگان به سمت ادبیات بومی و استفاده از المانها و اسطورههای ایرانی. این جایزه با محوریت حماسههای بومی و اقتباس از متون اصیل ایرانی برگزار میشود. سعید تشكری، دبیر علمی دومین جایزه داستان حماسی، در همین رابطه درباره به چرایی برگزاری این جایزه اشاره كرد و گفت: ما در این جایزه از معیارهای ادبی جدا نیستیم و مواردی مانند داستان قوی، دراماتیك بودن، داشتن نمونههای ملی و هدایت خردهفرهنگها به سمت گرایش ملی مورد توجه ما خواهد بود. ما دنبال لهجه نیستیم، اما دنبال اقلیم هستیم و بر همین اساس موضوع خیزشهای مردمی را در بوم جستوجو میكنیم.
ضرورت برگزاری جایزه داستان حماسی
وی با بیان اینكه مبنای جایزه حماسی هر كشوری بر همافزایی و تولید نویسندگان پیرامون حماسه است، افزود: حماسههای مكتوب و منظوم داریم؛ مثل شاهنامه فردوسی، ایلیاد و ادیسه هومر و ... . در كشور ما نیز حماسهها اغلب بر دو محور عاشورایی و پهلوانی شكل گرفتهاند كه در هر دو مورد ما از یك آبشخور تغذیه میكنیم. این موضوعات را میتوانیم از اقوام و خردهفرهنگها دریابیم. ضرورت برگزاری این جایزه بازنشانی حماسه در قالب اثر ادبی است.