در برنامه «كتاب فرهنگ» رادیو فرهنگ، حسن محمدی، نویسنده و مدیر انتشارات كتابآرایی، از تلاش این موسسه برای احیای سنت دیرینه كتابآرایی و گرد هم آوردن هنرمندان برای تولید نسخ و مرقعات خطی فاخر سخن گفت. و با اشاره به افول این هنر در دورههای اخیر، بر اهمیت حفظ و ترویج آن تاكید كرد.
حسن محمدی، مدیر انتشارات كتابآرایی، در گفتگویی با برنامه كتاب فرهنگ كه ویژه نمایشگاه كتاب از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ پخش می شود ، از فعالیتهای این موسسه برای احیای سنت كتابآرایی ایرانی خبر داد.
وی با اشاره به اینكه كتابآرایی و معماری دو هنر كلان در ایران هستند گفت : اكثر هنرها به این دو هنر مرتبط میشوند، و افول این هنر در دورههای اخیر ناشی از غفلت و عدم حمایت است.
محمدی با بیان اینكه انتشارات كتابآرایی با هدف تولید نسخه و مرقع خطی تاسیس شده است، افزود: «ما تلاش میكنیم هنرمندان را دور هم جمع كنیم تا آثار فاخری مانند گذشته خلق كنیم.»
وی به فعالیتهای كارگاهی موسسه در زمینه تولید مرقعات و انتشار آنها اشاره كرد و گفت: تا كنون هفت یا هشت مرقع با همكاری هنرمندان برجسته تولید و منتشر شده است. تمركز اصلی این انتشارات روی مرقاعات است.
این ناشر توضیح داد:مُرَقَّع به مجموعهای متصل به هم از قطعات مختلف هنری شامل انواع آثار خوشنویسی و نقاشی گفته میشود.
به گفته وی، فعالیت نشر موسسه در كنار كارگاهی است كه تولید نسخه و مرقع خطی میكند و این آثار را در قالب نشر منتشر میكند. علاوه بر این، انتشارات كتابآرایی مباحث نظری هنر و اسطورهای را نیز در دستور كار دارد و چندین عنوان در این زمینه منتشر كرده است.
محمدی با اشاره به تاریخ درخشان كتابآرایی در ایران و وجود نسخ خطی نفیس ایرانی در موزهها و كتابخانههای سراسر جهان، بر ضرورت حفظ این میراث فرهنگی تاكید كرد.
وی اذعان داشت : شرایط كنونی با گذشته متفاوت است و كتابآرایی در گذشته هنری درباری بوده و مورد حمایت مالی شاهان و شاهزادگان قرار میگرفته است.
مدیر انتشارات كتابآرایی، دوری هنرمندان از یكدیگر و فعالیتهای فردی را از جمله محدودیتهای موجود بر سر راه احیای این هنر دانست و در پایان ابراز امیدواری كرد كه هنرمندان بتوانند با تلاش خود، این سنت ارزشمند را حفظ كنند.
رادیو فرهنگ را روی موج اف ام ردیف 106 مكاهرتز بشنوید