هوشنگ جاوید:«قول و قبول» نمادی از اشتراكات فرهنگی ایران و افغانستان است.
هوشنگ جاوید، تنظیم كننده مجموعه موسیقایی «قول و قبول» در برنامه «ققنوس» رادیو فرهنگ گفت: مجموعه موسیقی «قول و قبول» نمادی از اشتراكات فرهنگی ایران و افغانستان است.
وی افزود: «قول و قبول» نخستین آلبوم قوالی خوانی و منتقل خوانی های رضوی است و محصول تلاش هنرمندان شیعه و سنی ایران و افغانستان است كه متن و مضمونش در خدمت تبلیغ و ستایش كریم اهل بیت(ع) است.
وی همچنین افزود: هدف از تولید این اثر، بهره وری از همه ظرفیتهای موسیقی عبادی و فلسفی حوزه اقیانوس هند است كه به لحاظ ساختاری و تركیبی در آن به نوآوری نیز دست زده ایم تا بر روند تولیدات و آثار هنر دیرین موسیقایی سرزمینهای اسلامی در حوزه آسیای مركزی و غربی یعنی هنر قوالی و مناقب خوانی مؤثر باشد.
وی تصریح كرد: موسیقی قوالی تركیبی از چندین گونه موسیقی متداول در مناطق شمال و جنوب هند است كه گسترهای به پهنای حوزه اقیانوس هند را در مینوردد.
وی همچنین گفت: هنر چون بر پایه باورهای هستیشناختی، ارزششناختی و زیباشناختی استوار است، بستر مناسبی برای تبلیغ و تأثیر در میان سایر جوامع را فراهم میآورد.
وی افزود: هنر و دین نیز اهمیتشان در این است كه دو عنصر بدون مرز هستند و در هر دو هیچ مرز جغرافیایی و سیاسی تعریف نمییابد چرا كه با اندیشه و روح انسانها ارتباط دارند. حال اگر هنر با اندیشههای پاك آمیخته شود میتواند مسخركننده مخاطبین شود.
وی تاكید كرد: در مبحث هنر، كجایی بودن هنرمند مهم نیست بلكه هنری كه براساس یقین او تولید میشود اهمیت مییابد و بدین ترتیب هنرمند در جایگاه پاسداری قرار میگیرد كه وظیفهاش تلطیف نگرش و اندیشههای بشری است. تولید آلبوم «قول و قبول» نیز در راستای رسیدن به این هدف انجام شد.