عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگوبا رادیوفرهنگ با انتقاد از الگوبرداری صرف از سیستمهای آموزشی غربی، نسبت به ترویج بیهویتی در جامعه و نفوذ دستان پنهان در آموزش و پرورش برای اجرای سند 2030 هشدار داد.
بیژن نوباوه، عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با برنامه «رهنمون» با مقایسه سیستمهای آموزش ایران با كشورهای دیگر گفت: سیستمهای بخصوص كشورهای غربی، نه از نگاه ارزشی، بلكه از نظر رسیدن به آن تربیت و آن چیزی كه خودشان میخواهند، چند پله از ما جلوترند؛ چراكه سیستمهای آنها مبتنی بر مسائل علمی است. از همین روست كه مقام معظم رهبری میفرمایند باید هم در محتوا و هم در شكل و ظاهر جذابیت ایجاد كنیم.
وی در خصوص پذیرش و اجرای سند 2030 یونسكو گفت: دستهایی در آموزش و پرورش ما هست كه هنوز میخواهند تربیت غربی را آموزش دهند، مخالفتی نداریم، اما قبل از اینكه فرهنگ خودمان را یادبگیریم، نباید آموزشهای غربی اولویت باشد.
این نماینده مجلس افزود: نمیتوان گفت كه سند 2030 مطلقاً بد است؛ چراكه نقاط مثبت و البته نقاط ضعف زیادی هم دارد و آنها مسائل به ظاهر خوب را میآورند اما در كنه آن، مسائلی مغایر با فرهنگ ما نیز ترویج میشود. بحث ما این است كه وقتی خودمان نتوانستیم حركت كنیم شاید برای عدهای این شائبه ایجاد شود كه شاید سیستمی مثل یونسكو پاسخگوی جامعه اسلامی ماست؛ درحالیكه سند2030 مواردی دارد كه با هویت ایرانی اسلامی ما مغایرت دارد؛ یعنی بحث «هویت جامعه» مطرح است.
نوباوه «بیهویتی» را بزرگترین تهدید جامعه دانست و گفت: بزرگترین تهدید ما «سبك زندگی و بیهویتی» جامعه است؛ چراكه جامعهای كه هویت نداشته باشد، فردا حرفی برای گفتن ندارد. لذا باید توجه و بررسی كنیم كه در مواد آموزشی، چند درس در باب سبك زندگی و با این عنوان داریم؟ وقتی میگوییم سند 2030 میتواند آسیب زننده باشد به این دلیل است كه فرهنگش با فرهنگ ما فرق دارد.
وی ایران را مهد بزرگترین اخلاق انسانی ـ اسلامی دانست و گفت: درحالیكه در ایران، تمدن 7000 ساله ایرانی با 1400 سال تمدن اسلامی ممزوج شده و مایه افتخار اندیشمندان جهان است، ما چگونه این تمدن را حفظ كردهایم؟ بزرگترین اخلاق انسانی و اسلامی در ایران است و ما باید تبلور آن را در آموزش و پرورش ببینیم و در آموزش و پرورش فرزندانمان، از آن غافل نشویم و باید در هویت بخشی به نسل نو از تربیتهای كهن ایرانی و اسلامی بهره بگیریم.