دكتر مریم آقایی، در برنامه «خشت اول» رادیو فرهنگ، با تاكید بر این كه انسان در واقع ناشی از تفكراتش است، گفت: نوع تفكر انسانها روابط آنها را تعریف و تنظیم میكند.
وی افزود: چهار نوع تفكر مبتنی بر برد و باخت، بر روابط انسانها حاكم است:
1- معتقدان به تفكر بازنده- برنده؛ كه درپی شكست خود، دیگران را هم بازنده میخواهند.
2- معتقدان به تفكر بازنده-برنده؛ افراد وابسته، چاپلوسها، خدمتگزاران و برخی مادران بیش ازحد فداكار، كه میخواهند در سایه موفقیت دیگران، به نوایی برسند.
3- معتقدان به تفكر برنده-بازنده؛ كه برد و پیروزی خود را منوط به شكست دیگران میدانند.
4- معتقدان به تفكر برنده-برنده؛ كه موفقیت را هم برای خود و هم برای دیگران میخواهند.
وی با تاكید بر اینكه انسانهای اثرگزار، تفكر برنده-برنده دارند، افزود: رفتار سالم آن است كه بدور از رقابت ناسالم با «موفقها» دوستی كنیم و از آنها الگو و كمك بگیریم.
دكتر آقایی، همچنین با تاكید بر اینكه تفكر و رابطه ناسالم باعث میشود كه افراد در قله های موفقیت و آسایش ، حال خوب و ارامش نداشته باشند، گفت: داشتن تفكر برنده-بازنده، اعتمادبنفس پایین، ترس و احساس ناتوانی از رسیدن به موفقیت و موقعیتِ خوبِ دیگران باعث میشود برخی هرگز نتوانند برای دیگران خیر بخواهند.
وی درپایان داشتن تفكر برنده-برنده، حس خوب دادن به اطرافیان، دوستی با افراد برنده و الگو گیری از آنها، و برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف براساس توانمندیها، را از راهكارهای رسیدن به ارامش و روابط سالم برشمرد و گفت: باید باور داشته باشیم كه «برنده بودن» ما دركنار «برنده بودن» دیگران تكامل و معنا پیدا میكند.