برگزاری مراسم « آیین دیپلماسی هنر» در رادیو

به همت رادیو فرهنگ، مراسم « آیین دیپلماسی هنر و روایت فرش از زندگی تا بافندگی» امروز در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.

1400/05/11
|
08:04

دكتر حبیبی، مدیر كل رادیو فرهنگ، در این مراسم گفت: رادیو میكوشد تا با ایجاد پلی میان هنر و فرهنگ با اقتصاد، هم عامل ایجاد جهش و تغییر در عرصه ملی و هم سرمایه گزاری در عرصه بین‌المللی باشد.
وی همچنین بحث اقتصادِ هنر و فرهنگ را موضوع بحث برانگیز جهان امروز دانست و گفت: پیوند هنر و اقتصاد، پر پرواز هنر و رونق اقتصاد را درپی خواهد داشت؛ یعنی هنر میتواند برآورده رونق هنرمندان باشد و محصول هنری هم می‌تواند جلوه گر هنر و اقتصاد باشد.
دكتر برمكی، سفیر ایران در كنیا، نیز در این مراسم، دیپلماسی هنر را زیرمجموعه دیپلماسی عمومی دانست و گفت: وظیفه دیپلماسی عمومی آن است كه برای تامین منافع ملی كشور در همه حوزه ها درخدمت دیپلماسی كشور باشد.
وی همچنین، برگزاری جشنواره كاریكاتور آفریقا و كوید19 و جشنواره جهانی خاموشی سلاحها، ونیز برپایی نمایشگاه آثار هنری بانوان ایرانی در نایروبی، و برگزاری موزه دایمی بلوچ‌ها در كنیا را از برنامه های فرهنگی و اقتصادی ایران در كنیا برشمرد و گفت: مقوله هنر مثل اقتصاد، جاده دوطرفه است؛ یعنی باید ضمن ارایه پیام فرهنگی خود، شنونده و بیننده پیام دیگران هم باشیم.
دكترعابد اكبری، مدیر موسسه بین المللی ابرار معاصر، هم در این مراسم گفت: دیپلماسی فرهنگی، به كشورها كمك می‌كند تا فرهنگ و ارزش‌هایشان را در جهانِ بدون مرز، ترویج دهند.
وی همچنین ایجاد صلح، ادراك و مفاهمه بین المللی و تسهیل در تجارت را از كاركردهای دیپلماسی فرهنگی برشمرد و گفت: دیپلماسی هنری می تواندابزار آشتی بین المللی باشد و به كمك آن كشورها می‌توانند روابطشان را ترمیم كنند.
خانم دكتر نیرومند، مدیر كل آموزش فنی حرفه ای تهران هم در این مراسم، فرش را هنر- صنعتی اقتصادی، اجتماعی، تكنولوژی بنیان و دیپلماتیك دانست و گفت: فرش آفرینشی اجتماعی و اقتصادی است كه علیرغم مشكلات اقتصادی فراوان و تحریم‌ها، هنوز بالاترین نرخ اشتغال یعنی بیش از یك میلیون فرصت شغلی را در كشور دارد.
درپایان این مراسم نیز از كتاب « دیپلماسی مهارت» اثر « سمیه مروتی» از موسسه ابرار معاصر، و نیز 7جلد كتاب «داستان فرش» به قلم خانم نیرومندی رونمایی و تجلیل شد.

دسترسی سریع