دكتر سعادتی:مطالعات حاكی از آن است؛ كه كیفیت هوش در افراد هم ذاتی و هم اكتسابی است.
دكتر ابوطالب سعادتی، فوق دكترای هوش و استعداد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات، در برنامه "خشت اول" با بیان این مطلب گفت: مطالعات حاكی از آن است؛ كه كیفیت هوش در افراد هم ذاتی و هم اكتسابی است، و نكته قابل توجه آن است كه باور به "اكتسابی بودن" بخش عمدهای از هوش، باعث میشود كه فرد برای افزایش هوش و شكوفایی استعدادهای خود یا كودكش تلاش و برنامهریزی كند و درنتیجه موجب شكوفایی استعدادهای فرد میشود.
وی با تاكید بر اینكه هوش زیاد میتواند تهدید یا فرصتی عظیم برای افراد باشد، گفت: صرف داشتن هوش زیاد موجب رشد فرد نمی شود بلكه شناسایی این هوش و ایجاد بستر مناسب برای بهرهگیری از آن ضروری است.
دكتر سعادتی همچنین كشف، نگهداری و بهرهبرداری از هوش را، مراحل رشد و موفقیت افراد باهوش زیاد دانست و گفت: هوش زیاد نیاز به مدیریت، كنترل و هدایت دارد تا فرد را به تعالی برساند؛ یعنی هوش زیاد، شرط لازمه رشد و شكوفایی استعدادها ست و نه شرط كافی برای آن.
وی همچنین امید به زندگی، تفكر درباره بنیادهای زندگی، تلاش برای شكوفایی استعدادها، سیستم ایمنی قوی ، و طول عمر را از ویژگی های افراد باهوش برشمرد و گفت: هرچه جامعه به هوش و استعداد، بیشتر بها بدهد، افراد در سر جای خودشان قرار می گیرند و در نتیجه احساس رضایتمندی در جامعه بیشتر میشود و در نتیجه ، در چنین جامعه ای رفتارهای ضد فرهنگی و ضد اجتماعی، كمتر می شود.