رادیو فرهنگ در سالروز تولد 24 سالگیاش با صدای بزرگان رادیو خاطرهبازی میكند و با بهروز رضوی ـ از گویندگان قدیمی صدا ـ به گفتوگو مینشیند.
چهارشنبه (25 فرودین ماه)، رادیو فرهنگ 24 ساله میشود. به همین مناسبت این شبكه رادیویی ویژهبرنامهای را تدارك دیده است كه در جریان آن به پخش صدای پیشكسوتان و نیز مرور برنامههای موفق این شبكه میپردازد.
مرتضی صداقتگو ـ مدیر گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ ـ در سالروز تاسیس این شبكه رادیویی گفت: سالروز رادیو فرهنگ امسال با سه مناسبت توأمان شده است؛ حلول ماه مبارك رمضان، روز گرامیداشت عطار و همچنین سالروز تاسیس رادیو فرهنگ. طبیعتا ما چون گروه فرهنگ و هنر هستیم موضوع گرامیداشت عطار از موضوعات اصلی ماست.
صداقتگو درباره ویژهبرنامهای كه به این مناسبتها میپردازد، توضیح داد: از (25 فروردین) به جای برنامه «ققنوس» برنامهای را به نام «هفت شهر عشق» شروع میكنیم اما چهارشنبه به خاطر این سه مناسبت برنامه دو ساعت است و از ساعت 17 تا 19 پخش میشود. این برنامه در طول ماه مبارك رمضان ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در بخشی از این برنامه كه به سالروز رادیو میپردازیم، صدا و بخشی از اجرای بزرگانی كه در گذشته با رادیو فرهنگ همكاری میكردند و اكنون یا بازنشسته شدند و یا به دیار حق شتافتهاند را در رادیو پخش میكنیم. كسانی مثل استاد صادق عبداللهی كه طنزپرداز بودند و از كارشناسان رادیو فرهنگ بودند و محمدرضا حسن بیگی كه همین چند وقت اخیر به دلیل كرونا فوت كردند و دیگر بزرگان سالیان پیش رادیو مثل خانم آذر وكیلی، فرهنگ جولایی و محمد عیوضی. همچنین با برخی از پیشكسوتان مثل استاد بهروز رضوی گفتوگو خواهیم داشت. با چند هنرمند نیز گفتوگو میشود. بخشهایی از برنامههای موفق رادیو فرهنگ نیز پخش میشود. با چند تن از مخاطبانی كه سالهای سال پیگیر برنامههای رادیو فرهنگ هستند و به شكل ثابت با رادیو فرهنگ همراهی میكنند نیز گفتوگو میكنیم. به طور كلی شاكله برنامه به روز تاسیس رادیو فرهنگ اختصاص دارد و سوالی كه در رادیو طرح میشود هم به همین موضوع مربوط است.
مدیر گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ گفت: به مناسبت روز گرامیداشت عطار هم با عطارپژوهانی مثل آقای دكتر اسماعیل آذر گفتوگو خواهیم كرد.
صداقتگو درباره رادیو فرهنگ اظهار كرد: خیلی از مخاطبان رادیو فرهنگ از سالها پیش و از زمان تاسیس این شبكه رادیویی با رادیو فرهنگ همراهی میكنند. برخی از برنامههای این شبكه مثل «نیستان» كه امسال 20 سالگیاش را جشن گرفتیم، برنامههای دراز دامنی هستند. این برنامه در حوزه موسیقی فاخر حرفی برای گفتن داشته است و همین كه 20 سال تدارم داشته نشان میدهد مخاطب داشته است؛ آدمهای مختلف به این برنامه آمدند و رفتند اما این برنامه ثابت مانده است و این یكی از موفقیتهای رادیو فرهنگ است.
وی ادامه داد: رادیو فرهنگ دارد به عرصههای مختلفی وارد میشود. ارتباطهایی كه میان رادیو فرهنگ و نهادهای فرهنگی و هنری كشور برقرار شده است این چشمانداز را برای این شبكه ایجاد كرده كه بتواند در دل جامعه نقش بیشتری را داشته باشد.
مدیر گروه فرهنگ وادب رادیوفرهنگ درباره رسانه رادیو و جایگاهش میان مردم با بیان اینكه رادیو همیشه در جهان جزو پاكترین رسانهها بوده و همیشه از نجابت برخوردار است، عنوان كرد: رادیو در فضای رسانهای امروز و در كنار رسانههایی كه هم عرض رادیو فعالیت میكنند و برخی به ظاهر حتی گستره فعالیتشان بیشتر از رادیو هم است، وجهه و جایگاه خودش را حفظ كرده است؛ بدون تعارف و بدون شعار دادن، رادیو هنوز برای مردم وجهه مستند و مستدل بودنش را حفظ كرده است. هنوز برای مخاطب مهم است كه خبری كه میشوند از رادیو و یا تلویزیون پخش میشود و یا از رسانههای دیگر و طبیعتا اگر از رادیو بشنود صدق و كذب خبر برایش قطعی میشود. رادیوها همیشه مورد اعتماد مردم بودهاند.
صداقتگو در پایان گفت: رسالت رادیو فرهنگ حفظ و صیانت از فرهنگ است؛ وظیفه رادیو این نیست كه برای مردم تعیین تكلیف كند؛ یكی از رسالتهای رادیو انعكاس درست و مناسب و حراست و صیانت از فرهنگ و زبان ماست كه متاسفانه آسیبهای مختلفی را دارد. به همین دلیل نوع برنامههای رادیو فرهنگ در زاویههای مختلف و بخشهای متفاوتی است كه همگی رسالت این شبكه را پیگیری میكنند.