انقلاب اسلامی ما، مضمون بعثت پیامبر را تجدید كرد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با بیان اینكه انقلاب اسلامی ما، مضمون بعثت پیامبر را تجدید كرد، تاكید كردند: امام خمینی احیاكننده ابعاد فراموش‌شده‌ی دین اسلام بود.

1399/12/21
|
13:36

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی در روز عید مبعث، بصورت زنده با مردم سخن گفتند.

محورهای سخنان رهبر انقلاب به شرح زیر است:

- بعثت به معنی برانگیختگی پیغمبر است. این برانگیختگی با ارسال كتاب الهی و دستور حكمرانی الهی به پیغمبر همراه است و مفاد این حكمرانی را پیغمبر خدا اعمال می‌كند و اجرا می‌كند و راهبری می‌كند. دین با این نگاه گسترده وقتی كه نگاه می‌كنیم عبارت است از مدیر مجموعه زندگی انسان. یعنی دین یك برنامه جامع است، نه برنامه‌های صرفاً عبادی و فردی انسان كه بعضی خیال می‌كنند دین فقط متكفل برنامه‌های فردی است و مسائل گوناگون اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و غیره از حوزه دین خارج است.

- دین جامعیت دارد و طبعاً دین با این نگاه مورد دشمنی هم قرار می‌گیرد. در همه زمان‌ها اشرار عالم با یك چنین دینی مخالفت كرده‌اند. شما امروز هم مشاهده می‌كنید در تبلیغات دشمنان از چیزی به نام اسلام سیاسی نام آورده می‌شود. اسلام سیاسی همینی است كه در نظام سیاسی ایران تحقق پیدا كرده و امام بزرگوار ما انجام دادند. و آماج حملات آنها اسلام سیاسی است. اسلام سیاسی یعنی همین اسلامی كه توانسته با تشكیل حكومت، دستگاه‌های گوناگون نظام‌های اقتصادی اجتماعی سیاسی نظامی و … به وجود بیاورد و یك هویت دینی و اسلامی را برای یك ملت ایجاد بكند.

- انقلاب عظیم اسلامی در ایران مضمون بعثت را در دوره معاصر تجدید كرد. خداوند متعال به امام بزرگوار ما این توفیق را داد كه خط مستمر بعثت نبوی را در این دوران با ابتكار و شجاعت و اندیشه بلند خود و فداكاری خود پررنگ كند و نمایان كند. امام بزرگوار توانست همان خط بعثت را كه در طول زمان كمرنگ بود، پررنگ كند و جامعیت اسلام را در عمل نشان بدهد و نشان بدهد كه اسلام یك دین جامع است.

- امام ابعاد اجتماعی و سیاسی دین را كه به فراموشی سپرده شد بود، احیا كرد و به یاد آورد. این انقلاب به پیروی از بعثت نبوی بر ضد ظلم بود بر ضد استبداد بود و برضد استكبار بود طرفدار مظلومان از هر آئینی از هر دینی و طرفدار محرومان و مستضعفان بود، از هر ملتی و با هر دین و مسلكی. وقتی كه این انقلاب تشكیل شد و نظام جمهوری اسلامی را به وجود آورد، همون حادثه‌ای كه برای پیغمبران پیش می‌آمد، تكرار شد. یعنی اشرار عالم در مقابل این انقلاب صف كشیدند همچنانی كه در مقابل پیغمبران صف می‌كشیدند.

- از روز اول انقلاب توطئه‌ها علیه جمهوری اسلامی شروع شد؛ بیش از همه آمریكا و بعد هم دیگران. دو عنصر مهم برای مواجهه با این دشمنی لازم است. دو عنصر مهم كه بنده همیشه توصیه كردم و بازهم توصیه می‌كنم: بصیرت و صبر. چنانچه این دو عنصر وجود داشت، دشمن هیچ كاری نمی‌تواند بكند. هیچ توفیقی با مواجهه و مقابله‌ی با نظام اسلامی به دست نمی‌آورد دشمن. بصیرت یعنی تیزبین بودن و راه درست را شناختن. در غبارآلودگی فتنه‌ها انسان بتواند راه را پیدا كند و بفهمد راه درست چیست. صبر یعنی استقامت در این راه، زاویه پیدا نكردن با این صراط مستقیم و پای فشردن بر این حركت در این صراط مستقیم.

- یكی از راه‌هایی كه این دو خصوصیت را بتوان حفظ كرد در جامعه عبارت است از تواصی. همانی كه در سوره والعصر هست. مردم یكدیگر را تواصی كنند. این زنجیره‌ی تواصی، توصیه كردن یكدیگر، هم توصیه به راه حق كنند و هم توصیه‌ی به صبر بكنند. این همه را نگه می‌دارد. اگر چنانچه به صبر و تواصی به حق و بصیرت در جامعه وجود داشته باشد این جامعه به آسانی دستخوش تحركات دشمن نخواهد شد. اما اگر چنانچه این جریان تواصی كه زنجیره محافظت مؤمنان است اگر این زنجیره قطع بشود این جریان تواصی اگر قطع بشود قطعاً خسارت خواهد رسید.

- دشمن دو هدف را در جنگ نرم دنبال می‌كند: یكی می‌خواهد این زنجیره تواصی به حق و صبر را قطع كند. دوم اینكه حقایق را وارونه نشان دهد. جوانان ما افسران جنگ نرم ما هستند. جوانان ما نباید اجازه بدهند كه یك چنین اتفاقی بیفتد. باید امیدآفرینی كنند، توصیه به ایستادگی كنند، توصیه به تنبلی نكردن و خسته نشدن.

- امروز فضای مجازی یك فرصتی است برای این كار. حالا فضای مجازی را دشمنان به گونه‌ی دیگری از ان استفاده می‌كنند اما شما جوانهای عزیز از فضای مجازی جور دیگری استفاده كنید. برای امیدآفرینی، برای توصیه به صبر، برای توصیه به حق، برای بصیرت‌آفرینی، برای توصیه به خسته شدن، تنبلی نكردن، بیكاره نماندن و …

- كار دیگر دشمن وارونه‌نمایی حقیقت و دروغگویی در باب حقیقت است. آنقدر هم با جرئت و قاطعیت این دروغ را میگویند كه هر كسی گوش كند خیال می‌كند كه این راست می‌گوید. خیلی خونسرد و محكم و قاطع حقیقت را 180 درجه وارونه نشان می‌دهند. مثلاً فرض بفرمائید كه الان شش سال است كه همدست عرب آمریكا دارد مردم مظلوم یمن را در خانه و خیابان و بیمارستان و مدرسه‌شان بمباران می‌كند. آنها را محاصره اقتصادی كرده از رسیدن غذا و دارو و نفت مانع می‌شود. و این البته با چراغ سبز خود دولت آمریكا اتفاق افتاده. آن موقع هم دولت دموكرات بر سر كار بود. چراغ سبز دادند و این دولت قصی‌القلب و سنگدل و ظالم عرب متأسفانه با مردم یمن دارد این‌جور رفتار می‌كند.

- حالا یمنی‌ها توانستند با استفاده برخی از پدیده‌ها برای خودشان وسایل دفاعی به وجود بیاورند یا تهیه كنند. یا خودشان بسازند و به این بمباران‌های 6 ساله جواب بدهند. به مجرد اینكه از طرف یمنی‌ها كاری انجام می‌گیرد فریاد تبلیغات اینها بلند می‌شود كه آقا حمله شد … ترور شد… همه‌شان میگویند، سازمان ملل هم می‌گوید. واقعاً زشتی كار سازمان ملل در این زمینه از كار آمریكا بدتر است. آمریكا خب یك دولت مستكبر ظالم است سازمان ملل چرا. آن را به خاطر شش سال بمباران محكوم نمی‌كنند این را بخاطر اینكه در مواقعی دفاعی از خودش كرده و این دفاع كارگر شده این را ملامت می‌كنند.
منبع: مهر

دسترسی سریع