«روایت سرباز» برگزیدگانش را شناخت/ رمز محبت میان سردار و مردم

آیین پایانی نمایشگاه و جایزه عكس «روایت سرباز - بزرگداشت اولین سالگرد عروج شهید قاسم سلیمانی» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

1399/10/21
|
08:40

آیین پایانی نمایشگاه و جایزه عكس «روایت سرباز - بزرگداشت اولین سالگرد عروج شهید قاسم سلیمانی» شنبه بیستم دی ماه با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همت بنیاد فرهنگی هنری رودكی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

فروتن دبیر اولین دوره مسابقه عكس «روایت سرباز» در ابتدای این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد بیان كرد: به اعتقاد من با توجه به اینكه شهید سلیمانی به دلیل موقعیت نظامی و امنیتی كه داشت امكان عكاسی از این شهید بزرگوار نیز در زمان حیات این سردار ملی بسیار سخت و تقریباً ناممكن بود. اما بنده پیشنهاد می‌كنم در تمامی شرایطی فرهنگی نظامی و امنیتی تیم‌های تصویری بدون هیچ گونه محدودیتی به عكاسی در لوكیشن‌های مختلف بپردازند. البته برای انتشار این عكس‌ها ملاحظاتی وجود دارد كه باید در این مورد توجه لازم را داشت.

وی افزود: امیدوارم برگزاری این نمایشگاه مقدمه‌ای برای برپایی نمایشگاه‌های عكس مشابه در حوزه‌های مختلف بر اساس مناسبت‌های هر سال باشد. البته كه در این چارچوب باید از مدیران بنیاد فرهنگی هنری رودكی نیز قدردانی كرد كه شرایط برگزاری نمایشگاه عكس روایت سرباز را فراهم كردند.

فرهاد سلیمانی رییس هیات داوران جایزه و مسابقه عكس روایت سرباز در ادامه به قرائت بیانیه هیات داوران پرداخت.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این برنامه ضمن قدردانی از مدیران برگزاری نمایشگاه روایت سرباز اظهار كرد: در ابتدا لازم می‌دانم سالگرد شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، شهدای هواپیمای اوكراینی و شهدای مراسم تشییع شهید سلیمانی در كرمان را تسلیت بگویم. لازم می‌دانم از مدیران برگزاری این نمایشگاه هم تشكر كنیم كه دلدادگی به سردار دل‌ها را نشان دادند. دلدادگی كه خود را هم در گستره جمعیت نمایش داد و هم در نشان دادن عواطف و احساسات انسانی كه این حادثه بروز پیدا كرد. این دلدادگی همچنان ادامه دارد و این داغ، داغ تازه‌ای است كه در هر برهه‌ای خود را نشان داده و می‌دهد.

صالحی افزود: واقعاً رمز این محبوبیت چیست كه با وجودی كه سردار سلیمانی كمتر در قالب‌های رسانه‌ای حضور داشت اما با شهادتش چنین شعله‌ای را ایجاد كرد؟ من در اینجا به یك نكته اشاره می‌كنم. منظرهای مختلفی را در پاسخ به این پرسش می‌توان باز كرد. اما از یك منظر می‌توان اشاره كرد كه ارتباط عاطفی عمیقی میان حاج قاسم و مردم بود. اخیراً بنده وصیت نامه شهید سلیمانی را بار دیگر خواندم. این شهید در وصیت‌نامه‌اش، نسبت خود با مردم را ترسیم می‌كند. اینكه مردم را از پدر و مادر و برادر و خواهر بیشتر دوست دارد. چون با آنها بیشتر از خانواده‌اش زندگی كرده است.

وی افزود: اینكه انسانی مناسباتش با مردمش در این حد باشد، یك شعر و اغراق نیست. بلكه بیان یك رابطه وجودی است كه زیستش با مردم بود. چنین علاقه و ارتباطی به طور حتم در علاقه متقابل اثر می‌گذارد. در این مورد خیلی می‌توان صحبت كرد كه انسان مردم خودش را بیشتر از خانواده‌اش دوست داشته باشد. محور دومی كه درباره رابطه حاج قاسم با مردم می‌توان گفت این بود كه وجودش را نذر و وقف ملت ایران كرده بود. نكته‌ای كه در وصیت نامه این شهید بزرگوار هم دیده می‌شود و می‌بینیم كه می‌نویسد خانواده‌اش پذیرفتند كه حاج قاسم چنین حسی به مردم خود داشته باشد. حاج قاسم چیزی برای خود ندارد او خود را وقف و نذر مردم كرد و كسی كه این چنین باشد مردم هم حس او را پیدا كرده و نسبت خود را با همین نگاه برقرار می‌كنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان كرد: محور دیگر حاج قاسم، نسبت انسانی و نه نسبت سیاسی با مردم بود. او فارغ از خط كشی‌های رایج سیاسی به مردم ایران و جهان نگاه می‌كند و كسی كه مردم را خط كشی نكند مردم هم او را نسبت به خودشان خط كشی نكرده و نسبت او را با خود مساوی می‌بینند. این نكته‌ای است كه بازهم در وصیت نامه حاج قاسم دیده می‌شود. او رنگ و لعاب های رویین سیاست‌های رایج را كنار زد و تفسیری مردمی را از خود جلوه‌گر می‌كند. نكته بعدی حاج قاسم دیده می‌شود احترام و حرمت مردم است. اینكه او از سربازی تا سرداری احترام به مردم را در وجودش قرار داد و هیچ تصنعی هم در این زمینه نداشت. او در وصیت نامه‌اش خطاب به مسئولان توصیه می‌كند كه در دوره حكومت و حاكمیت مدیران احترام به مردم را عبادت بدانند. این نگاه در حاج قاسم تجلی پیدا كرده بود و مردم هم این موضوع را فهمیده بودند.

صالحی گفت: آخرین نكته‌ای كه در وصیت نامه حاج قاسم هست احساس دین به مردم است. او همچنان حس می‌كرد كه به مردم بدهكار است. او در این نوع مناسبت خود را چنین می‌دید، او عمری در جهاد و مجاهدت بود اما بی منت این كار را كرد. او بدون طمع قدرت این حضور را داشت و طلبی هم از این شرایط نداشت و حتی در وصیت نامه‌اش طلب بخشش از انسان‌های پیرامون خود می‌كرد. احساس او نسبت به یك سرباز همچنان نشان‌گر یك بدهكاری است كه توانست این محبت انسانی را تبدیل به خصیصه‌ای پایان ناپذیر كرد و عزیزان عكاس هم در این شرایط فرصتی داشتند كه انسانیت انسان‌های بزرگ را به نمایش بگذارند. كه در این راه به همه این عزیزان درود می‌فرستیم.

بر اساس این گزارش اسامی برگزیدگان اولین جایزه عكس روایت سرباز به ترتیب زیر اعلام و در حضور وزیر ارشاد، معاون هنری وزیر و مدیرعامل بنیاد رودكی جوایز آنها اهدا شد.

رتبه اول: مهدی قاسمی از تهران با عكس حضور سردار شهید قاسم سلیمانی و شهید جهاد مغنیه (پسر ارشد شهید عماد مغنیه) در مجلس ترحیم مادر شهید سلیمانی

رتبه دوم: حسن یار احمدی از كرمان با عكس تشییع پیكر شهید سلیمانی در شهر كرمان

رتبه سوم: سعید قاسمی از آذربایجان شرقی با عكس هوراند – روستای لروم

تقدیرشدگان:

احمد بلباسی از استان خوزستان با عكس حضور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس برای سیل خوزستان در شادگان

مجید عسگری پور از تهران با عكس مراسم تشییع سردار سلیمانی در تهران

پویا بازارگرداز گیلان با عكس سه پیرمرد در یك قهوه خانه سنتی قدیمی دربازار سنتی رشت در حال تماشای مراسم تشییع سردار سلیمانی از تلویزیون

جواد میرحسینی از گیلان برای پوستر شهید سلیمانی در رشت یك روز پس از تشییع
منبع: مهر

دسترسی سریع