روز دختر؛با حضور دو دختر برنامه ساز موفق در رادیو فرهنگ

رادیو فرهنگ همواره سعی كرده با تولید برنامه های مختلف و ورود به موضوعات متنوع فرهنگی، به معرفی چهره ها و افراد موفقی بپردازد كه در عرصه فرهنگ و هنر همواره نقش آفرینی كرده اند.

1399/04/02
|
18:34

در این رهگذر و به مناسبت فرارسیدن زاد روز با سعادت حضرت معصومه(س) كه در كشور عزیزمان با عنوان روز دختر نامگذاری شده است، پای صحبت دو تن از برنامه سازان موفق این شبكه نشسته ایم كه خواندن آن خالی از لطف نیست. توجه شما را به خواندن این دو مصاحبه جلب می كنیم:
- سلام. لطفا خودتان را معرفی كنید:
سلام. من یلدا احتشامی هستم. روز 26 شهریورماه 1369 متولد شدم. مدرك كارشناسی ارشد مترجمی زبان انگلیسی را دارم و از سال 1389 وارد رادیو شدم.
- با كدام بخش از رادیو كار خود را آغاز كردید؟
سال 89 ، همكاری خود را با اداره كل نغمات آیینی و رادیو نوا آغاز كردم و پس از آن در شبكه های رادیویی پیام، ایران ،گفت و گو و فرهنگ به فعالیت ادامه دادم. از سال 97 ، همكاری خود با پایگاه كتاب گویای ایران صدا را آغاز كردم كه ماحصل كارهایم، تولید كتابهای صوتی مختلفی از جمله كتابهای مشهور نویسندگان داخلی و خارجی بود. همچنین افتخار همكاری با شبكه های رادیویی پیام و آوا را نیز دارم و در حال حاضر به عنوان تهیه كننده برنامه های شنونده ها، ساعت موسیقی، گام های گمشده و همچنین برنامه از واژه تا صدا در شبكه فرهنگ مشغول فعالیت هستم. برنامه های نغمه های ایرانی ، به یاد شریف ، با كاروان شعر موسیقی شبكه فرهنگ از دیگر كارهای من در شبكه فرهنگ است.

- اگر به گذشته بازگردید، آیا باز هم همین شغل را انتخاب می كنید؟
حتما باز همین شغل را انتخاب خواهم كرد. من عاشق كار در رادیو هستم و من همه تلاش خود را می كنم كه در برنامه هایم، خواسته مخاطبان را تامین كنم. تامین نیاز مخاطب باید در صدر مختصات برنامه سازی باشد و به عنوان نماینده دختران هم نسل خودم، سعی می كنم صدای گویای آنها در رسانه مردمی رادیو باشم.
من خود را فرزند رادیو می دانم. دختری كه در رادیو ریشه های فرهنگی وهنری خود را تقویت كرد و امروز به خود می بالم كه در جمع اهالی رادیو برای مردمی برنامه می سازم. مردم ما بسیار قدرشناس و مهربان و نكته سنج هستند. مردمی كه به رغم حضور رسانه های مختلف، همچنان به رسانه نجیب رادیو پایبندند و من بعنوان یك برنامه ساز رادیویی، در مقابل این مردم مهربان مسئولم.
سخن پایانی:
به عنوان یك دختر ایرانی امیدوارم همه دختران این سرزمین در هركجا و‌هر رشته فعالت دارند شاد و موفق باشند.

مصاحبه بعدی ما به خانم فاطمه امجدیان مجری و گوینده جوان و موفق رادیو فرهنگ اختصاص دارد. فاطمه را می توان نماینده دختران جوانی دانست، كه این روزها حرف های تازه دارند، حرف هایی با رنگ و بوی متفاوت، اما از جنس حرف های قدیمی و اصیل دخترانه های ایرانی.
ماحصل این مصاحبه را در ذیل می خوانید:
- لطفا ً خودتان را برای مخاطبان رادیو فرهنگ معرفی بفرمایید:
من فاطمه امجدیان؛ متولد شهریور سال 1377 هستم. خودم را شاگرد كوچك رسانه می دانم و باشوق و انرژی سعی دارم چیزهای بیشتری را در رسانه مردمی رادیو بیاموزم.
- چطور شد كه به كار گویندگی در رادیو علاقمند شدید؟
از همان دوران دبیرستان به كار هنر و مجری گری علاقه مند بودم و پدر و مادرم مشوقان اصلی من در رسیدن به این هدف بودند.
رشته تحصیلی من روانشناسی است و در پیشرفت حرفه ای من بسیار تاثیر گذار بوده است.، چرا كه كار رسانه با مردم و مخاطبان نیازمند دانش روانشناسی است تا بواسطه آن بتوانیم نسبت به خواسته های واقعی مردم اشراف و آگاهی های لازم را به دست آوریم.
- بعنوان یك دختر از زندگی و حرفه خود رضایت داری؟
من همواره سعی كرده ام نشان دهم زن بودن و جوان بودن نمی تواند دلیلی برای رشد نكردن باشد و همین نگاه به زندگی، از دختری مثل فاطمه، یك مجری سخت كوش ساخته است كه عاشق شغلش است.
- چند سال است كه مشغول این حرفه هستی و از كجا شروع كردی؟
چهارساله كه در سازمان با افتخار مشغول حرفه اجرا و گویندگی هستم و ورود حرفه ایم به صدا و سیما از رادیو فرهنگ بود. شروع كارم دررادیو فرهنگ به واسطه طرح برنامه ای روانشناسی بود كه با توجه به رشته تحصیلیم مطرح كردم و با توجه به جوان باوری و حمایت جوانان توسط مدیر وقت شبكه رادیویی فرهنگ و حمایتهای مدیر گروه تاریخ و اندیشه( دكتر رجب سلمانی)، توانستم با اجرای برنامه خشت اول كار خودم را در كنار تهیه كننده ای حرفه ای همچون خانم مریم یوسفی پور آغاز كنم.
- از اولین روز حضورت در رادیو برایمان بگو.
آن روز استرس زیادی داشتم، اما به هدفم و موفقیت در این مسیر باور داشتم و به لطف خدا و دعای پدر و مادرم ایمان داشتم. البته باید بگویم علاوه بر اضطراب، از شادی در پوست خود نمی گنجیدم، نمی توانستم آن حجم خوشحالی را در دل خود نگاه دارم.
- گفته می شود كه سختی در رادیو زیاد و خستگی آن بسیار است. با چه انگیزه ای این سختی ها را تحمل می كنی؟
اینطور نیست. كار در رادیو فقط عشق است و لا غیر. من هرگز خسته نشده و نمی شوم. چرا كه عاشق این حرفه هستم و با عشق وارد عرصه هنر شدم. به همین دلیل خستگی برایم بی معنی است. من ثانیه به ثانیه هایی كه در رادیو و تلویزیون حضور دارم را دوست دارم و هنوز خسته نشده ام. زندگی حرفه ایی كاریم با ورود به رادیو تغییر كرد و همیشه با افتخار گفته ام كه رادیو منزل اول در حرفه كاریم محسوب می شود و بدون شك حضورم را در كنار بهترین های رادیو در اجرای برنامه «خشت اول» نقطه قوت شروع فعالیت خود در رادیو می دانم و قبل از هرچیز از مدیران رادیو فرهنگ تشكر می كنم كه با نگاه جوان باوری به بنده اعتماد كردند.
- برخورد اهالی رادیو و پیشكسوتان رادیو در شروع به عنوان جوانی كه تازه به این مسیر قدم برداشته، چگونه بوده؟
اكثر مواقع از من به عنوان جوان ترین مجری رادیو فرهنگ نام برده شد و در این سال ها توسط بزرگان رادیو بسیار تشویق شدم و این انگیزه ای برای ادامه مسیر با انرژی بیشتر برای من شد و حتی بارها برخی از پیشكسوتان مهربان در پشت صحنه برنامه هایم حاضر شدند و با تحسین خود مرا مورد لطف قرار دادند. لبخند رضایت آنها و اظهار لطف مردم برایم با ارزش ترین سرمایه محسوب می شود و هر روز تلاش می كنم كه در اجرای برنامه ها بهتر از دیروز و فردایم بهتر از امروزم باشد و همواره قدردان ثانیه های این همراهی خواهم بود.

چه چیزی در این مسیر باعث افتخار توست؟
رسانه ملی متعلق به همه مردم است و باید با تمام انرژی در برنامه ها ظاهر شوی تا بتوانی انرژی را به مخاطبان منتقل كنی و این بالاترین افتخار است، كه بتوانی ذره ای انرژی در مردم ایجاد كرد.

دسترسی سریع