هوشنگ جاوید كارشناس موسیقی در برنامه ی نوایی با نقی همراه ، هنرمند و گرافیست و مسئول شعر و موسیقی صدا و سیمای سیستان و بلوچستان گفتگو كرد .
هوشنگ جاوید كارشناس موسیقی در برنامه ی نوایی با نقی همراه ، هنرمند و گرافیست و مسئول شعر و موسیقی صدا و سیمای سیستان و بلوچستان گفتگو كرد .
نقی همراه در آغاز بحث درباره ی خود گفت : رشته ی تحصیلی بنده گرافیك است اما رابطه ی من با موسیقی از شعر و ترانه سر چشمه می گیرد از سال 83 فعالیت در حوزه ی شعر و ترانه را آغاز كردم و آثاری را در مركز سیستان و بلوچستان تولید كردم .
نقی همراه در ادامه گفت : در مركز سیستان هر سالت متعهد هستیم تا 10 قطعه موسیقی تولید كنیم اما ما با توجه به ظرفیتهای غنی استان بیش از این مقداراثر را تولید كرده ایم .
نقی همراه گفت : تولید كار رسانه ای با استفاده از ظرفیتهای بومی و منطقه ای به خاطر وجود مسافت طولانی میان شهرها و شهرستانها كمی دشوار است اما با نگاههای مثبت این اتفاق به ثمر خواهد نشست و در آینده ای نه چندان دور سیلی از تولیدات موسیقی های بومی را خواهیم داشت .
نقی همراه با توجه به تنوع گویش در سیستان و بلوچستان درباره ی تولید ترانه و شعر در این منظقه اظهار داشت :
در حوزه ی سیستان این تنوع محدود می باشد و تفاوت زیادی درگویش ندارد اما در بلوچستان گویشها تنوع زیادی دارد و ما در هر منطقه و شهر و روستا در بلوچستان افرادی هستند كه در حوزه ی موسیقی فعالیت می كنند و ما باید به دنبال این افراد رفته و هنر آنها را ثبت و ضبط كنیم .اساتیدی هم در بلوچستان در حوزه ی فرهنگ بلوچستان به ما مشورت بسیار می دهند .
نقی همراه مسئول شعر و موسیقی صدا و سیمای سیستان و بلوچستان درباره ی تهدیدهایی كه در حوزه ی موسیسقی محلی سیستان وجود دارد گفت : ما با كشورهای همسایه مثل هند و پاكستان و افغانستان قرابتهای فرهنگی داریم .رویكردها و نگرشها به موسیقی در آن كشورها تابع جریانات فرهنگی همان جغرافیاست اما به خاطر كم كاری هایی كه صورت گرفته سلیقه ی مخاطب ما به آن سمت جهت گرفته و مردم به سمت موسیقی های كشورهای همسایه تمایل پیدا كرده اند كه باید تلاش كنیم این مشكل را مرتفع كنیم .
هوشنگ جاوید كارشناس موسیقی در ادامه از هنرمندانی چون شیر محمد اسپندار و حبیب اله قادر آتشگر نام برد و گفت ما در سیستان وبلوچستان هنرمندانی داریم كه در عرصه های بین المللی بسیار درخشیده اند .
نقی همراه در ادامه صحبتهای هوشنگ جاوید درباره ی برنامه های لازم برای استفاده و بهره مند شدن از این هنرمندان گفت : فعالیتهایی در موسیقی نواحی انجام شده كه افرادی چون استاد اسپندار و استاد آتشگر در دنیا شناخته شوند و گروه های بومی و محلی هم فعال هستند و در جشنواره های داخلی و بین المللی شركت می كنند اما شناسایی این هنرمندان نیازمند طرح مدون و تلاش بیشتر است و این امر نیازمند تعامل بیشتر با نهادهایی چون وزارت ارشاد ، حوزه ی هنری و صدا و سیما است كه ما تا كنون فعالیتهایی انجام داده و با حوزه ی هنر و ارشاد تعاملاتی برقرار كردیم و باید تلاش كنیم در تمام جنبه ها چه از نظر تولید آثار و چه از نظر معرفی چهره های شاخص فعالیتهای موثری صورت گیرد .