نگاهی به اساسی ترین عنصر داستان نویسی در «من می نویسم»

برنامه « من می نویسم» در ادامه آموزش داستان كوتاه به مبحث «لحن داستان» رسیده و در این برنامه یكی از عناصر استراتژیك و اساسی در داستان نویسی بررسی می شود.

1398/07/30
|
14:57

برنامه نوایی سه شنبه 30 مهرماه هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی كارشناس مجری با كارشناسان موسیقی حوزه اردبیل درخصوص فعالیت های موسیقایی این استان گفتكو می كند.
موسیقى بومى منطقه اردبیل ، هم در گذشته و هم امروزه در وجود «عاشیق‌ها» خلاصه مى‌شود. عاشیق‌ها هنرمندانى هستند با كوله‌بارى از غم‌ها و شادى‌ها كه به طور خودساخته از میان محرومان و ستمدیدگان جامعه برخاسته‌اند و نیازها و دردهاى خویش و تبار خود را با نواى دلنشین «ساز» و در قالب ترانه‌هاى اصیل و دلپذیر، در مجالس، عروسى‌ها و قهوه‌خانه‌ها ترنم مى‌كنند.
اكنون در آذربایجان كم‌تر دهكده‌اى را مى‌توان یافت كه جشن‌ها و عروسى‌هایشان بدون عاشیق برگزار شود. حتى در مناطقى كه عاشیق نیست، فرسنگ‌ها راه پیموده مى‌شود تا عاشیقى به جشن دعوت شود و مجلس را با سخنان حكمت‌آموز و ترانه‌ها و منظومه‌هاى دلنشین خود برگزار كند. در روزگاران گذشته، به این هنرمندان علاوه بر «عاشیق»، «وارساق» و «یانشاق» هم مى‌گفتند و به هنرمندترین و شایسته‌ترینشان «ده ‌ده» مى‌گفتند كه از آن میان مى‌توان به «دده‌قاسم» (قرن 13 هـ.ق)، «توراب دده» (قرن 12 هـ.ق)، ‌ «دده‌یادیار» (قرن 10 هـ.ق)، «كرم‌ دده» و مشهورتر از همه «دده قورقود» اسطوره‌اى اشاره كرد.
از عاشیق‌هاى معروف و قدیمى آذربایجان مى‌توان از: عاشیق عباس توفارقافلى، سارى عاشیق، عاشیق معصوم، عاشیق امراه، عاشیق قربانى، عاشیق علعسگر و مانند این‌ها نام برد كه هر یك از برجسته‌ترین هنرمندان زمان خود بوده‌اند.
برنامه ی نوایی كاری از گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ به تهیه كنندگی طاهره جولانی است كه به صورت تخصصی به موسیقی نواحی و اقوام ایرانی می پردازد و هر سه شنبه ساعت 20:30 به مدت 30 دقیقه از رادیو فرهنگ روی موج اف ام ردیف 106 پخش می شود.

دسترسی سریع