رئیس پژوهشكده هنرهای سنتی ایران: ثبت جهانی صنایع دستی ایران موجب رونق صنعت گردشگری

رئیس پژوهشكده هنرهای سنتی ایران، ثبت جهانی صنایع دستی را موجب رونق صنعت گردشگری دانست و گفت: باید علاوه بر فروش صنایع دستی در بازارهای داخلی و ایجاد درآمد و اشتغال برای هنرمندان، به دنبال حضور صنایع دستی ایران در بازارهای جهانی باشیم.

1398/03/25
|
17:27

سید عبدالمجید شریف زاده در همایش ملی هنرهای سنتی گیلان كه در شهرستان رودسر برگزار شد، با اشاره به پیوند هنرهای سنتی و صنایع دستی با تاریخ و فرهنگ یك كشور و ملت، اظهار كرد: صنایع دستی شناسنامه فرهنگی ماست.

وی انتقال سینه به سینه هنرهای بومی و محلی را عامل حیات و پویایی آن دانست و افزود: مردم نقش مهمی در احیا و ماندگاری هنرهای سنتی و صنایع دستی دارند.

رئیس پژوهشكده هنرهای سنتی ایران با بیان اینكه ثبت ملی و جهانی صنایع دستی از فراموشی آنها جلوگیری می‌كند، یادآور شد: همانگونه كه آثار باستانی منحصر به فرد هستند، برخی از صنایع دستی نیز میراث فرهنگی محسوب می‌شود و باید برای معرفی آن به گردشگران داخلی و خارجی تلاش كنیم.

شریف زاده با اشاره به ارتقای جایگاه صنایع دستی طی سال‌های بعد از انقلاب، عنوان كرد: امروز نگاه تشریفاتی به هنرهای سنتی و صنایع دستی وجود ندارد و میراث فرهنگی و هنرمندان بومی كشور ارزشگذاری می‌شوند؛ حتی رشته‌های دانشگاهی در این بخش فعال شده و پژوهشكده‌های هنرهای بومی و محلی داریم.

وی معرفی درست و دقیق هنرهای سنتی و صنایع دستی را نیازمند تحقیق و پژوهش دانست و خاطرنشان كرد: ایران جز سه كشور برتر دنیا در حوزه تنوع صنایع دستی است كه این موضوع جایگاه فرهنگی ایران را ارتقا می بخشد.

رئیس پژوهشكده هنرهای سنتی ایران ثبت جهانی صنایع دستی را موجب رونق صنعت گردشگری دانست و گفت: باید علاوه بر فروش صنایع دستی در بازارهای داخلی و ایجاد درآمد و اشتغال برای هنرمندان، به دنبال حضور صنایع دستی ایران در بازارهای جهانی باشیم.

شریف زاده همایش ملی هنرهای سنتی گیلان را نخستین برنامه با محوریت صنایع دستی دانست و اضافه كرد: امروزه 25 دانشگاه در زمینه صنایع دستی فعالیت می‌كند و كتاب‌های خوبی در این بخش به چاپ رسیده است. همچنین شاهد حضور جوانان در حوزه طراحی و آموزش هنرهای سنتی و بومی هستیم، اما ضعف‌هایی در برنامه ریزی ها وجود دارد.

دسترسی سریع