رویداد «شهروند نقاش» روز گذشته با حضور بالغ بر 300 هنرمند نقاش و همچنین تعداد قابل قبول مخاطبان در پل طبیعت برگزار شد.
روز گذشته پل طبیعت شاهد رویدادی متفاوت بود. به هر طرف نگاه میكردی میشد بومی و سه پایهای را دید كه هنرمندی نامدار یا جوانی جویای نام پشت آن نشسته و به نقاشی از چهره داوطلبانی كه برای مدل شدن پیش قدم شده بودند، مشغول هستند. هنرمندان جوانی كه روی كاغذ یا بومهای كوچك نقاشی میكردند نیز حضور داشتند.
این رویداد روز گذشته از ساعت 10 صبح در پل طبیعت كار خود را آغاز كرد و تا غروب روز گذشته ادامه داشت.
رویداد سالانه «شهروند نقاش» به همت انجمن هنرمندان نقاش ایران و با حمایت مركز هنرهای تجسمی و همچنین سازمان نوسازی عباس آباد در حالی در پل طبیعت برگزار شد كه معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیركل مركز هنرهای تجسمی از این رویداد بازدید كردند.
سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی كه حوالی ساعت 15 برای بازدید آمده بود در حاشیه این بازدید گفت: باور من این است كه به دلیل اینكه هنرهای تجسمی در خلوت آفریده میشوند و هنرمندان در تنهایی خودشان سوژهها را میپرورانند باعث میشود فرصت تعامل و گفتوگو با بطن جامعه را كم شود و زمانی مخاطب با هنر رویاروی میشود كه از مرحله آفرینش گذشته است.
وی ادامه داد: بنابر این اگر رویدادهایی تعریف شود كه مخاطب عام به پهنه گسترده و فرایند شكل گرفتن اثر هنری وارد شود، در او انگیزه و شناخت زیادی رخ میدهد و تعامل گسترده ای میانشان ایجاد میشود. نمونه كوچك آن را امروز در پل طبیعت و در این رویداد شاهد هستیم. اینكه برگزاری چنین رویدادی مورد اقبال هنرمندان قرار گرفته و همچنین توانسته اینچنین علاقمندان را جذب كند، نشان میدهد تكرار این رویداد در بستر زمان میتواند به تعامل و پیوند مردم و هنرهای تجسمی بیانجامد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه درباره عایدی این رویداد برای هنرمندان و مردم بیان كرد: عایدی فرهنگ، نقدی نیست كه بتوان محصول آن را زود برداشت كرد. نقل است از امیركبیر كه فردی از او مشورتی خواست كه سرمایه ام را در چه راهی خرج كنم كه سود كنم و وی گفت اگر سود یكساله میخواهی گندم بكار، اگر سود 10 ساله میخواهی درخت بكار و اگر سود صدساله میخواهی آدم تربیت كن. من برای سنجش انتصاب این سخن به امیركبیر تحقیق نكردم اما از چنین بزرگی بر میآید كه چنین سخن حكیمانهای بگوید.
وی ادامه داد: در واقع ثمره چنین حركتهایی با گذشت زمان قابل دیدن و چیدن است. من دور نمی بینم زمانی را كه نقاش بزرگی بگوید اولین جرقههای علاقمند شدنش به نقاشی از حضور در همین رویداد و مشاهده آن در هنگام كودكیاش شكل گرفته باشد. امروز اینجا نقاشان بزرگی در حال فعالیت هستند و این انگیزه بزرگی برای مشاهدهكنندگان خصوصاً كودكان و نوجوانان است.
حسینی در پاسخ به این پرسش كه برای حمایت از چنین فعالیتهایی كه توسط انجمنها ارائه شود، تضمینی برای حمایت میدهید، بیان كرد: این تضمین دوطرفه است. در واقع هنرمندان نیز باید این تضمین را بدهند كه همیشه از این پیشنهادهای خوب داشته باشند. اگر ما قرار است پیشرفت كنیم و كشور را سربلند كنیم اولین شرط این است كه من به ما تبدیل شویم. در واقع نگوییم من نقاش هستم تو بخش دولتی یا برعكس بلكه بگوییم همه ما مردم در كنار هم هستیم.
رویداد «شهروند نقاش» روز گذشته در میان شور و شوق مخاطب و هنرمندان در پل طبیعت تهران برگزار شد و قرار است هفته آینده در رامسر این رویداد دنبال شود.