چهاردهمین جشنواره بین المللی رادیو و ششمین اجلاس جهانی صدا صبح امروز دوشنبه دوم اردیبهشت در ساختمان شهدای رادیو آغاز به كار كرد.
این مراسم با حضور حمید شاه آبادی معاون صدا، مهمانان خارجی مراسم و مدیران و مدیرگروه های شبكههای رادیویی آغاز شد و احمد ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن به قرائت آیاتی از قرآن كریم پرداخت.
نورالدین جعفری دبیر جشنواره چهاردهم رادیو اولین سخنران این مراسم بود كه در سخنانی گفت: چهاردهمین جشنواره بینالمللی رادیو در فضای رقابتی سالم و مبتنی بر تكنیك و تجربه، فعالیت خود را آغاز میكند و هدف آن كمك به ارتقای برنامه سازی رادیویی است.
وی با اشاره به ویژگیهای برنامههای داوری شده در این رویداد، اظهار كرد: ارتقای مهندسی ساختار و محتوا و نگاه بدیع به موضوعات جدید آن چیزی بود كه در این آثار دیده شد كه هنرمندان داخلی و خارجی به خوبی آن را به منصه ظهور رساندند.
دبیر جشنواره رادیو تصریح كرد: طرح موضوعاتی چون 40 سالگی انقلاب، ایثار و فداكاری، محیط زیست، كالای ایرانی و… از جمله موضوعاتی بود كه در این آثار به آنها پرداخته شد.
وی همچنین با اشاره به بخش مردمی این رویداد عنوان كرد: حضور مخاطب مردمی میتواند بستر ارتباطی مناسبی باشد و به نوعی سپردن كار تخصصی به «مخاطب تخصصی» است كه با استقبال هم مواجه شد.
جعفری در توضیحی درباره نتایج داوری آثار نیز اعلام كرد: تعداد 623 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید. در بخش آزاد نیز 176 اثر، در بخش ویژه 15 اثر و در بخش مستمر و برنامههای جاری 138 عنوان برنامه معرفی شد كه جمع دقایق برنامهها 800 ساعت برنامه بود. همچنین در بخش بینالملل 150 برنامه از سوی برنامهسازان داخلی و خارجی معرفی شد.
وی در پایان سخنانش با اشاره به حضور متخصصان حوزه پژوهش در این جشنواره گفت: فرصتی فراهم شد تا متخصصان حوزه پژوهش با ما همكاری كنند. امید است برنامه سازان از نتایج این پژوهشها بهره گیرند و برنامههای پژوهش محور تولید كنند.
در ادامه نوبت به اهدای بخش اول جوایز رسید.
در بخش محتوای صدامحور ویدئویی، لوح تقدیر و جایزه دوم به طور مشترك به اثر برنامه «امیركبیر» از زهره محقق و «رادیو سلامت» اثر سارا پورجعفر اهدا شد و تندیس و جایزه اول به اثر «دهه نودیها» از مونا شكری رسید.
در بخش فضای مجازی تعاملی، لوح تقدیر و جایزه دوم به «رادیو گفتگو» و برنامه «گفتگوی اقتصادی» از سمیرا اكبری اهدا شد و تندیس و جایزه اول نیز به «رادیو جوان» برنامه «جوان ایرانی سلام» از آذر شیشه گر رسید.
در بخش «فضای مجازی تعاملی رقابت بین شبكهها» تندیس و جایزه این بخش به هادی زینالی از رادیو گفتگو اهدا شد.
در ادامه پس از پخش كلیپ و اجرای كنسرت محمد اخگری، دبیر اجلاس جهانی صدا در سخنانی تصریح كرد: صدا در عصر رسانه های نوین، دوران جدیدی را تجربه می كند. بهره گرفتن از ظرفیت تعاملی اینترنت، انتشار محتوای تولیدی كاربران در بستر پادكست و ارایه خدمات از جمله این موارد است.
وی ادامه داد: رادیو هنوز عرصه های تازه ای در فضای میان رسانه ای تجربه خواهد كرد و عصر شبكه از اهمیت صدا نكاسته است.
اخگری در بخش دیگر صحبت های خود درباره آثار اجلاس عنوان كرد: فراخوان مقالات در 6 محور انجام شده بود كه با همكاری ای بی یو و دانشگاه صداوسیما از دی ماه 97 اعلام و 162 مقاله در دبیرخانه پذیرفته شد. بعد از آن، تجمیع و گردآوری ادبیات تحقیق و پژوهش شامل 70 عنوان كتاب در قالب مجله الكترونیكی، انتشار پنج عنوان كتاب، برنامه ریزی برای حضور مهمانان خارجی برای برگزاری پنل های علمی از اقدامات اجلاس بود.
اخگری در پایان سخنانش درباره جمع بندی مقالات اجلاس تصریح كرد: مقالات دریافتی از نظر تكثر و رتبه علمی وضعیت مطلوبی داشت و پژوهشگران بر مبنای نظریات علمی، ظرفیت های فرهنگی مان را در نظر گرفتند.