هوشنگ جاوید از سن هشت سالگی بنا به خواست مادر بزرگش با برنامه ی فرهنگ مردم كه توسط استاد مرحوم سید ابوالقاسم انجوی شیرازی از رادیو پخش میشد مكاتبه میكرد و ضرب المثلها و متلها ی ایرانی را از طریق نامه برای این برنامه ارسال می كرد.
گفتگوی اختصاصی سایت رادیو فرهنگ با هوشنگ جاوید .
هوشنگ جاوید، زاده ی چهاردهم خرداد سال 1338 از پژوهشگران موسیقی نواحی و آیینی ایران است . او از سن هشت سالگی بنا به خواست مادر بزرگش با برنامه ی فرهنگ مردم كه توسط استاد مرحوم سید ابوالقاسم انجوی شیرازی از رادیو پخش میشد مكاتبه میكرد و ضرب المثلها و متلها ی ایرانی را از طریق نامه برای این برنامه ارسال می كرد.
استمرار این مكاتبه ها باعث شد تا استاد انجوی شیرازی برای شناختن هوشنگ جاوید كنجكاو شده و شخصی را برای دیدن هوشنگ به منزل وی بفرستد . هنگامیكه استاد فهمید این نامه ها توسط كودكی هشت ساله و به خواست مادربزرگش ارسال میشود از مادر هوشنگ خواست تا وی را تحت نظر خود آموزش دهد .( این مطالب برگرفته از مصاحبه ی اختصاصی رادیو فرهنگ با ایشان و بنا بر گفته ی آقای جاوید است ) ؛ به این ترتیب جاوید زیر نظر استاد انجوی شیرازی با فرهنگ و ادبیات آشنا شد، به گونه ای كه در سن 15 سالگی و با آموزشهای انجوی شیرازی به راحتی میتوانست ادبیات قرن پنجم را بخواند . جاوید در همین سالها، در كنار استاد خود با اساتید دیگری چون استاد روح الامینی و فریدون جنیدی و دیگر اساتید آشنا شد.
آموختن در مكتب انجوی شیرازی همچنان تداوم داشت و هوشنگ جاوید در سال 1355 و با تشویق استاد مشغول جمع آوری موسیقی نواحی و مناطق ایران شد و ابتدا از سرزمین مادری اش یعنی خراسان آغاز كرد و دیار به دیار این سرزمین را گشت و موسیقی و ترانه های آن منطقه را جمع آوری كرد .
جاوید پس از تحصیل در دانشكده ی صدا و سیما و پژوهش های بسیار در حوزه ی موسیقی نواحی ایران و در راستای حفظ و احیاءموسیقی مناطق ایران مسئولیت جشنواره های مختلفی رابه عهده گرفت.
در سال 1370 نخستین جشنواره ی علمی پژوهشی ، هنری با عنوان "جشنواره ی نی نوازان " برگزار شد و اساتید بنام موسیقی ایران همچون استاد تجویدی ، حسن كسایی ، استاد پورتراب و دكتر مسعودیه به عنوان هیئت داوران در این جشنواره حاضر شدند .
جاوید هشت سال به خواست خود به سنندج رفت و در آنجا به تحقیق و پژوهش درباره ی موسیقی كردستان پرداخت .
وی در سالهای 82-83 مسئولیت و دبیری جشنواره ی موسیقی بومی زنان مناطق و نواحی ایران را به عهده گرفت و بعدها ، پس از برگزاری جشنواره و همایش منقبت خوانان مسئول جشنواره موسیقی رمضان شد كه حاصل آن كتاب " موسیقی رمضان در ایران " بود.
هوشنگ جاوید، نگران حفظ موسیقی نواحی است و معتقد است كه دستگاههای فرهنگی برای حفظ و احیاء موسیقی نواحی ایران و شناساندن آن به نسل امروز برنامه ی خاصی ندارند و تبلیغات ویژه ای برای این نوع موسیقی انجام نمی دهند و" این بزرگترین تهدید برای موسیقی نواحی ما محسوب میشود".
او از علاقه و دغدغه هایش برای تاسیس رشته ی موسیقی نواحی و مناطق ایران در دانشگاه آزاد اسلامی میگوید و در تلاش برای راه اندازی این رشته در مهاباد است ، وی اعتقاد دارد آن خطه از ایران ( كردستان ) بسیار غنی از موسیقی نواحی است و جوانان مستعدی برای آموزش در این رشته دارد .
هوشنگ جاوید آثاری را در حوزه ی موسیق نواحی و مناطق ایران منتشر كرده كه جدیدترین آنها كتاب فرهنگ موسیقی كار در ایران و میراث پهلوانی در خراسان است .
(این آثار در نوبت چاپ هستند ).