دبیر جشنواره فیلم های 100 ثانیه ای : آمریكا با ارسال 240 اثر بیشترین آثار را به جشنواره فیلم های صد ثانیه ای ارسال كرد .
تهیه و تنظیم گزارش : مینا خاندانیها
جشنواره ی فیلم های 100 ثانیه ی چند سالی است برگزار میشود . یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم 100 ، با موضوع سینمای اخلاق و خانواده در دو بخش مسابقهای و مسیر تجربه و در قالب مستند ، داستانی و پویانمایی، در چند روز اخیر برگزار شد ، همچنین بخش مسابقه سینمای جهان در قالبهای مستند، داستانی و پویانمایی نیز آثار شركت كنندههای غیر ایرانی را دریافت كرد .
با علی قربانی دبیر جشنواره فیلم های 100 ثانیه ای درباره ی ایده ی شكل گیری و اهداف این جشنواره گفتگو كردیم .
علی قربانی دبیر جشنواره فیلم های 100 ثانیه ای درباره ایده ی شكل گیری این جشنواره گفت : در حقیقت جشنواره فیلم های 100 ثانیه ای پس از شكل گیری و ظهور رسانه های جدید و متناسب با كاركردهای این رسانه ها و ابزارهای جدید آنها تدارك دیده شد. زیرا فیلم هایی كه برای این جشنواره ساخته میشوند فیلم های كوتاه كوتاه هستند .قربانی یكی دیگر از دلایل شكل گیری این جشنواره را انتقال پیامهای اخلاقی در سطح وسیع تر به مخاطبان دانست .
وی در ادامه گفت : وقتی ما صحبت از فیلم های كوتاه میكنیم ، قابلیتهای پخش این فیلم ها بیشتر میشود و میتوانیم این فیلم های كوتاه را در شبكه های مختلف تلویزیون ، شبكه های اجتماعی ، تلویزیونهای شهری و مترو به نمایش بگذاریم و از این طریق پیامهای اخلاقی را در سطح وسیعی از جامعه منعكس كنیم .
دبیر جشنواره ی فیلم 100 درباره ی اینكه چرا عدد 100 برای این جشنواره انتخاب شده گفت: نگاه ما به فیلم های 100 ثانیه ای یك فیلم كامل است ، یعنی فیلمی كه در 100 ثانیه مفهوم خود را به طور كامل میرساند و تمام عناصر و ویژگیهای یك فیلم سینمایی ، نظیر كارگردان ، فیلمنامه ، تدوین ، نور ، رنگ و دیگر عناصر را دارد . قربانی در ادامه گفت : در فرهنگ ما صد عد د كاملی است و در حقیقت هدف از انتخاب عدد صد در عنوان این جشنواره یعنی فیلمهای ارائه شده باید در مدت زمان 100 ثانیه یك مفهوم و حرف كامل را به مخاطبان خود منتقل كند .
علی قربانی در پاسخ به این سوال كه آیا در 100 ثانیه میتوان یك درام خلق كرد ، گفت : ایجاز و خلاقیت دو مولفه ی بسیار مهم و جدی در جشنواره فیلم های 100 ثانیه ای محسوب میشود ، در هر حال فیلم ساز باید فیلم كوتاهی را كه ارائه میدهد؛ آغاز ، میانه و پایان داشته باشد و بتواند بر مخاطب اثر بگذارد و در این یازده دوره این اتفاق افتاده و فیلم هایی كه به مرحله ی نهایی راه پیدا كردند شاید میلیونها بار توسط كاربران مشاهده شدند .
قربانی درباره یازدهمین دوره ی جشنواره فیلم های صد ثانیه ای گفت : : شعار جشنواره ی فیلم های 100 ثانیه ای بر محور اخلاق است كه در این دوره ، سه محور موضوعی اخلاق و سبك زندگی، اخلاق و فرهنگ كار و اخلاق و اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته است. وی در باره ی
بخش های جشنواره فیلم 100 گفت این دوره در بخش سینمای 100 ثانیه ای شامل دو بخش اصلی و مسیر تجربه بود و بخش مسابقه ی سینمای صد ثانیه ای جهان هم در قالب مستند ، پویا نمایی ، داستانی آثار فیلم سازان را دریافت كرد .
دبیر یازدهمین دوره جشنواره صد درباره تعداد آثار ارسال شده در بخش داخلی گفت : از 1270 فیلم ساز ( در هر دوبخش اصلی و مسیر تجربه ) 1744 فیلم دریافت كردیم ، در بخش جهانی و بین الملل 1970 فیلم در بخش بین الملل به این دوره ی جشنواره ارسال شد . علی قربانی با اشاره به شركت 101 كشور در بخش بین الملل خاطر نشان كرد از بین این كشورها، امریكا با ارسال 240 اثر بیشترین آثار را به جشنواره فیلم های صد ثانیه ای ارسال كرد و پس از آمریكا كشورهای هند ، انگلستان و تركیه به ترتیب آثار خود را به جشنواره ارسال كردند و در نهایت از 1970 اثر ارسال شده ،59 اثر از 72 كشور جهان به مرحله ی نهایی راه پیدا كردند و در جدول اكران قرار گرفت .
علی قربانی درباره ی هیئت داوران جشنواره گفت : داوری جشنواره امسال به صورت تركیبی بود و كه 5 نفر از بهترین اساتید و كارگردانان با تخصص های مختلف در جمع هیئت داوران حضور داشتند و در مجموع آثار را انتخاب كردند .