یادداشت روز : عید فطر ، آغاز راه بندگی و عاشقی « عید سعید فطر ،آغاز راه بندگی »

عید سعید فطر ، تنها عیدی برای پایان بخشیدن به نخوردن و نیاشامیدن نیست ، روزی بزرگ برای همه ی كسانی كه بر نفس لجام گسیخته خود عنان مهار زدند و توانستند در قبال حق و باطل ، حق را برگزینند .

1397/03/25
|
08:55

یكماه گذشت و امسال هم ماه خوب خدا، رمضان به سر آمد و بسیاری از مسلمانان روزه دار با اطاعت از دین مبین اسلام و دستور حضرت حق روزه گرفتند و در محضر حق حضور یافتند و بر خوان بیكران رحمت الهی مشتاقانه از فجرصادق تا غروب آفتاب لب به آشامیدنی و نوشیدنی نزدند .
عید سعید فطر ، تنها عیدی برای پایان بخشیدن به نخوردن و نیاشامیدن نیست ، روزی بزرگ برای همه ی كسانی كه بر نفس لجام گسیخته خود عنان مهار زدند و توانستند در قبال حق و باطل ، حق را برگزینند .
چشم ها را محرمات فرو بستند ، قلب ها را از كینه و حسد و طمع پاك كردند ، زبان به دروغ و دشنام و نافرمانی نراندند ، دست به مال دیگری دراز نكردند و قدم از قدم برای اطاعت از شیطان بر نداشتند .
عید فطر یكی از دو عید بزرگ در سنت اسلامی است كه درباره آن احادیث و روایات بیشمار وارد شده است . مسلمانان روزه دار كه ماه رمضان را به روزه داری به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیاری از كارهای مباح دیگر امتناع ورزیده اند ، اكنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز از ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می طلبند ، اجر و پاداشی كه خداوند به آنان وعده داده است .
عید بزرگ سعید فطر ، عیدی برای همه ی انسان هایی است كه با حضور در ضیافت الله لحظات دل انگیز اذان سحر به نماز ایستادند ولحظه ی افطار دست به دعا شكر خدا نمودند و برای سلامتی و عافیت و عاقبت به خیری هم دعا كردند .
عید بزرگ سعید فطر ، عید همه ی كسانی است كه با تمام وجود بندگی در برابر معبود را امتحان كردند و چشیدن از شهد گوارای خوب بودن ، پاك بودن و تطهیر در زلال معرفت ناب الهی را سی روزه تكرار كردند .
در روز عید فطر ،همه به شكرانه ی این عید بزرگ شانه به شانه ی هم در برابر معبود به نماز می ایستند و در قیام و ركوع و سجودی مشترك ندای « لا شریك لك لبیك» سر می دهند و به فرمان و امر الهی لبیك گویان فرشته ها را در برابر این اطاعت خویش از پروردگار به سجده وا می ارند .
امیرمومنان علی (ع) در یكی از اعیاد عید فطر خطبه ای خوانده اند و در آن مومنان را بشارت و مبطلان را بیم داده اند .
«ای مردم! این روز شما روزی است كه نیكوكاران در آن پاداش می گیرند و زیانكاران و تبهكاران در آن مایوس و ناامید می گردند و این شباهتی زیاد به روز قیامتتان دارد ، پس با خارج شدن از منازل و رهسپار جایگاه عید شدن به یاد آورید خروجتان از قبرها ورفتنتان را به سوی پروردگار ، و با ایستادن در جایگاه نماز به یاد آورید ایستادن در برابر پروردگارتان را و بازگشت به سوی منازل خود ، متذكر شوید بازگشتتان را به سوی منازلتان در بهشت برین ، ای بندگان خدا ، كمترین چیزی كه به زبان و مردان روزه دار داده می شود این است كه فرشته ای در آخرین روز ماه مبارك رمضان به آنان ندا می دهد و می گوید :
« هان بشارتتان باد ، ای بندگان خدا كه گناهان گذشته تان آمرزیده شد ، پس به فكر آینده خویش باشید كه چگونه بقیه ی ایام را بگذرانید .»
روز اول ماه شوال را بدین سبب عید فطر خوانده اند كه در این روز ، امر امساك و صوم از خوردن و آشامیدن برداشته شده و رخصت داده شد كه مومنان در روز افطار كنند و روزه خود را بشكنند فطر و فطور به معنای خوردن و آشامیدن ، ابتدای خوردن و آشامیدن است و نیز گفته شده است كه به معنای آغاز خوردن و آشامیدن است پس از مدتی نخوردن و نیاشامیدن . ابتدای خوردن و آشامیدن را افطار می نامند و از این روست كه پس از اتمام روز و هنگامی كه مغرب شرعی در روزهای ماه رمضان ، شروع می شود انسان افطار می كند یعنی اجازه خوردن پس از امساك از خورن به او داده می شود .
از سخنان معصومین (ع) چنین استنباط می شود كه روز عید فطر ، روز گرفتن مزد است . عید فطر ، پایان ماه بندگی نیست بلكه آغاز راهی است برای بندگی و عاشقی .

دسترسی سریع