گفتگو با دكتر وحید ضیایی نویسنده و پژوهشگر درباره ویژگی های زبان و ادبیات فارسی و سیطره آن بر جغرافیای فرهنگی در برنامه ققنوس رادیو فرهنگ
برنامه ققنوس رادیو فرهنگ میزبان دكتر وحید ضیایی، نویسنده و پژوهشگر ادبیات، بود تا درباره ویژگیهای زبان و ادبیات فارسی و سیطره آن بر جغرافیای فرهنگی گفتگو كند. این نشست علمی به بررسی جایگاه زبان فارسی در میان كشورهای فارسیزبان و نقش آن در پیوند فرهنگی میان ایران، افغانستان، تاجیكستان و فراتر از آن پرداخت.
دكتر ضیایی با اشاره به همگرایی زبانی و فرهنگی، تأكید كرد كه ادبیات فارسی در طول تاریخ توانسته ارتباط میان ملل مختلف را برقرار كند. وی اظهار داشت كه شاعران از كشورهای مختلف، از ایران، تاجیكستان، افغانستان، پاكستان و هند، همواره به فارسی به عنوان زبان مشترك ادبیات و شعر افتخار كردهاند. وی همچنین به مراسم رونمایی از مجموعهای در نمایشگاه كتاب تهران اشاره كرد كه با حضور شاعران فارسیزبان از چند كشور برگزار شده بود.
در ادامه نشست، دكتر ضیایی بر نقش شاعران بزرگی مانند فردوسی، نظامی و حافظ در تثبیت جایگاه زبان فارسی تأكید كرد و بیان داشت كه این زبان در كنار شعر و ادبیات توانسته هویت مشترك فرهنگی ایجاد كند. او با اشاره به نمونههایی مانند قطران تبریزی كه در گفتار فارسی روان نبود اما اشعار فاخر فارسی میسرود، بیان كرد كه این زبان به دلیل غنای خود همواره مورد پذیرش نویسندگان مختلف بوده است.
در بخش دوم نشست، دكتر ضیایی از مجموعه شعر جدید خود مثل آن كبك نستعلیق سخن گفت كه در نمایشگاه كتاب توسط انتشارات شاعران فارسزبان رونمایی شد. وی این اثر را حاصل سالها تجربه و دغدغههای ادبی خود دانست و از حضور شاعران برجسته در این مراسم رونمایی خبر داد.
این گفتوگو با تأكید بر ارزش و گستره تأثیر زبان فارسی پایان یافت و دكتر ضیایی خاطرنشان كرد كه توجه به ادبیات و فرهنگ، میتواند ایران را در جایگاهی برجسته در میان كشورهای جهان قرار دهد.