به پاس قدردانی از پرویز مسجدی و آثاری كه برای ما خلق كرد

گرامیداشت «پرویز مسجدی»؛ «نویسنده جنوب» در برنامه «ققنوس»

1403/12/05
|
08:22

«پرویز مسجدی»، نویسنده برجستهٔ ایرانی بود كه در حوزهٔ داستان‌نویسی فعالیت داشت.
او در سال 1317 در تهران بدنیا آمد، تحصیلات ابتدایی را در این شهر به پایان رساند و در سال 1329، با خانواده به آبادان ساكن شد و تاسال57 در آبادان بود؛ ازاینرو به عنوان «نویسنده جنوب» مطرح شد.
فعالیت ادبی مسجدی از سال 1345 با انتشار نخستین داستان كوتاهش به نام «خیابان فرعی» در جُنگ ادبیات جنوب رسما آغازشد او در طول سال‌های 1345 تا 1357 با نشریات و جُنگ‌های ادبی متعددی مانند «فصلی در هنر»، «خوشه»، «فردوسی» و صفحات ادبی روزنامه‌های «كیهان» و «اطلاعات» همكاری داشت. در سال 1353 به عضویت كانون نویسندگان ایران درآمد و در سال 1358، همراه با 40 نویسندهٔ دیگر، نامه‌ای در اعتراض به حملهٔ نظامی عراق به ایران امضا كرد كه متن آن از رادیو سراسری ایران پخش شد.

مجتبی نریمان، مدیر مجله «نوپا» درباره درگذشت زنده‌یاد «پرویز مسجدی» گفت: «پرویز مسجدی» گرچه زاده تهران بود اما به نویسنده جنوب مشهور است.
وی افزود: ازآنجا كه بیشتر آثارش حول و حش «جنگ»، «سیاست» و «جنوب» می‌گذرد و «جنوب» نقش پررنگی در آثار او دارند آنقدر كه او را بعنوان «نویسنده جنوب» می‌شناسند.
نریمان «بازی هر روز» را نخستین كتاب مرحوم مسجدی عنوان كرد و گفت: این كتاب شامل 11 داستان كوتاه و 5 طرح است كه توسط انتشارات نیل منتشر شد و «جزیره»، «با گنجشك‌ها بودم»، «رویاهای ماندگار»، «افكار تیره»، «پاتوق» و مجموعه داستان كوتاه «روزهای مقاومت در خرمشهر» از دیگر آثار اوست.
پرویز مسجدی در 30 بهمن 1403 درگذشت و در بهشت‌زهرای به خاك سپرده شد.

دسترسی سریع