تهیه كننده ویژه برنامه جشنواره تئاترفجر رادیو فرهنگگفت: یكی از اهداف ما در برنامه تماشاخانه فجر سنجش انحراف از معیار اهداف اولیه جشنواره فجر است
سید هادی موسوینژاد، تهیهكننده برنامه«تماشاخانه فجر» رادیو فرهنگ عنوان میكند: در این چند سال ما شاهد تغییر و تحولاتی در سیاستهای كلان این جشنواره و نیز نحوه اجرای آن بودهایم. یكی از اهداف ما در برنامه تماشاخانه فجر سنجش انحراف از معیار اهداف اولیه جشنواره فجر است و این كه آیا اهداف باید باز تعریف شوند یا نحوه اجرا باید تغییر یابد از دیگر مواردی است كه ما سعی میكنیم از زاویه متفاوتی به آن نگاه كنیم.
وی ادامه می دهد: مسئله دیگر حضور گروههایی است كه كمتر با آنها توجه شده است؛ مانند گروههای تئاتر معلولان یا هنرمندان گروههای شهرستانی و نیز تئاترهای خیابانی است كه با كمترین امكانات در جشنواره فجر حضور مییابند. در این برنامه سعی میكنیم تا بیشتر آنها را به جامعه هنری معرفی كنیم و صدای رسای آنها در این دوره از جشنواره باشیم.
تهیه كننده برنامه«تماشاخانه فجر» به وجه تمایز این برنامه اشاره می كند و می افزاید: از آنجا كه رسالت شبكه فرهنگ توجه به اولویتهای فرهنگی كشور است، در پی آن هستیم تا پیگیر و مطالبهگر اولویتهای فرهنگی از سیاستگذاران و هنرمندان اعم از كارگردانان و نویسندگان حاضر در جشنواره باشیم و در آثار ارائه شده در جشنواره با نگاهی نقادانه این آثار را رصد كنیم .
موسوی نژاد با بیان بخش های مختلف برنامه عنوان می كند: از بخشهای مختلف برنامه تماشاخانه فجر میتوان به گفت وگو با هنرمندان، منتقدان و نقد تئاترهای حاضر در جشنواره، گفت وگو با مردم و تماشاگرانی اشاره كرد كه به تماشای این آثار مینشینند. همچنین با توجه به این كه هر روز از جشنواره به نام یكی از چهرههای ماندگار تئاتر اختصاص یافته است، ما نیز در برنامه تماشاخانه فجر بخشی با عنوان چهره ماندگار تهیه كردهایم كه در هر برنامه به معرفی یكی از این چهرهها میپردازیم. از دیگر بخشهای برنامه بررسی رویدادها و اخبار روز جشنواره است. تماشاخانه فجر كاری است از گروه ادب و هنر شبكه رادیویی فرهنگ كه هر روز ساعت 16 به مدت 60 دقیقه با اجرای نگین خواجه نصیر و كارشناسی میترا خواجه ئیان پخش می شود.