آشنایی با موزه مردم شناسی خلیج فارس

گفتگو با خانم آناهیتا پوداد مدیر موزه مردم شناسی خلیج فارس در برنامه هفت اقلیم

1403/05/21
|
13:23

پوداد در این برنامه در مورد این موزه صحبت كرد و گفت :

از دوران كهن سنگی تا امروز استان هرمزگان زنده بوده است. استانی كه حوادث تاریخی و فرهنگی زیادی را به خود دیده و حالا یكی از دیدنی ترین نقاط گردشگری ایران به حساب می آید.

اگر می خواهید بخشی از تاریخ ملموس این استان را ببینید، موزه مردم شناسی خلیج فارس به همه سوالات شما جواب می دهد. موزه ای كه یكی از بزرگترین موزه‌های مردم شناسی در جنوب ایران به حساب می آید و در شهر بندرعباس قرار گرفته است.

ساختمان موزه خلیج فارس نمونه‌ای ارزشمند از معماری جنوب ایران است. دیوارهای پشت‌بند، در و پنجره‌های چوبی و بادگیر (نورگیر مركزی) از عناصر با ارزش معماری سنتی منطقه‌است. این موزه كه در محوطه تاریخی بركه‌های باران ساخته شده، اسفند ماه 1386 افتتاح شد. طبقه همكف موزه محل كتابخانه و نمایشگاه‌است. طبقه دوم به بخش مردم شناسی تعلق دارد كه شامل بخش بازار سنتی، آزادسازی قلعه هرمز، صید و صیادی است و طبقه سوم شامل بخش‌های باستان شناسی است كه به غنای فرهنگی، تاریخی استان هرمزگان پرداخته شده‌است. هرمزگان یكی از استان های تاریخی ایران است كه قدمت آن به دوره كهن سنگی می رسد. در بخش باستان شناسی موزه خلیج فارس می توانید اشیای باستانی به دست آمده از این استان را ببینید. در بخش پیش از تاریخ، اشیایی از جنس سفال، سنگ، فلزاتی چون مس، برنز و آهن وجود دارد. ظروف سفالی، ظروف سنگی از جنس سنگ صابون و مرمر، مجسمه، ابزار و تیغه‌های سنگی و سفالی كه تیغه‌های سفالی برای نخستین بار در دی ماه 86 در لایه نگاری تم مارون رودان كشف شده كه تاكنون در ایران و جهان نمونه مشابه آن گزارش نشده‌است، سر پیكان و سر نیزه‌های جنس برنز و نیز تعدادی از برنزهای لرستان نیز در میان آنها به چشم می‌خورد.

این اشیا مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد تا هزاره اول پیش از میلاد (5 هزار سال تا 3 هزار سال قبل) است.

پوداد در پایان مردم را دعوت به بازدید از این موزه و لذت از تاریخ غنی این استان كرد.

دسترسی سریع