گفتگو با محمد حمزه زاده دبیر علمی جشنواره بین المللی كتاب كودك و نوجوان در برنامه ققنوس
حمزه زاده در این برنامه در مورد این جشنواه صحبت كرد و گفت :
این جشنواره اگر بتواند اهالی حوزه كودك و نوجوان را دور هم جمع كند ارزشمند است. اگر به شیوههایی دست پیدا كنیم كه تعداد افرادی كه رای میدهند بیشتر باشد از جنبههای مختلفی همچون اعتبار جایزه، قابل دفاع بودن و كم خطا بودن اهمیت پیدا میكند. تحقق این امر مهم حتی از مبلغ جایزه مهمتر است و درباره شیوه اجرایی آن میتوان بحث كرد. پیوستهای جشنواره هر چه بیشتر باشد بهتر و ارزشمند است. ما باید در تولید اثرگذار باشیم و این اثرگذاری را ببینیم.
او همچنین در ادامه گفت : اوج ادبیات كودك و نوجوان بعد انقلاب بود كه با ناشران كودك هم سرپا شد. توجه به ادبیات كودك و نوجوان توجه به تمدن كهن ایرانی اسلامی است. ما باید این دارایی بزرگ خود را دیده و آن را پر و بال دهیم.
این جشنواره با ارتباطی كه با جشنوارهها و جوایز دیگر برقرار میكند ظرفیتی پیدا خواهد كرد كه میتواند ادبیات كودك و نوجوان را بازسازماندهی كند. به عبارتی این جشنواره میتواند برای سایر جوایز مادری كند و سهم و نقشی در این جوایز و جشنوارهها داشته باشد. این جشنواره باید دبیرخانه دائمی داشته باشد تا مجموعه اقدامات خود را در طول سال ادامه دهد. آسیبهای وارد شده به بازار و تولید كتاب كودك به خاطر دور بودن چتر گسترده توام با صبر، حوصله، مادرانگی و پدرانگی بر سر ادبیات كودك است.
برگزاری جشنواره ملی و بینالمللی كتاب كودك و نوجوان یك دستاورد بزرگ است