گفتگو با دكتر رحیم یعقوب زاده كارشناس و پژوهشگر گردشگری در برنامه هفت اقلیم
یعقوب زاده در این برنامه ابتدا در مورد تعطیلات نوروزی صحبت كرد و گفت : اهمیت حفاظت از میراث فرهنگی دنیا بر هیچكسی پوشیده نیست اما هنگامیكه از میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران صحبت میكنیم،این ضرورت دوچندان میشود. وی افزود: میراث فرهنگی ایران با قدمت تاریخی بسیار تمدن مهم و تاریخی را رقمزده است و در مقام یك انسان وطندوست، میبایست اهمیت حفظ و ارزش میراث فرهنگی را بدانیم و تمدنهای تاریخی كشور خود را بشناسیم.
یعقوب زاده تصریح كرد: بناهای تاریخی در سرزمینی پهناور و با قدمت تاریخی قابلانكار و چشمپوشی نیست. درهمین راستا ضرورت دارد تا مسئولان و متولیان مربوطه قوانین حفاظتی را تدوین كنند و نسبت به حفظ ارزشهای تاریخی تذكر دهند.
كارشناس گردشگری همچنین خاطرنشان كرد: میبایست متناسب باارزش بناهای تاریخی خود فرهنگسازی كنیم و به مردم یادآور شویم كه این بناها یادگار تمدن كشور است و ضرورت دارد همچون سایر لوازم ارزشمند خود، از آنها مراقبت كنیم. میراث فرهنگی كشور تنها بنا و ساختمانهای تاریخی نیست. گاه مهمترین میراث فرهنگی یك كشور از جنبه معنوی برخوردار است و نهادینه شدن آن در فرهنگ ضرورت دارد.
او ادامه داد: ازجمله میراثهای فرهنگی با جنبه معنوی، شاهنامه فردوسی یا نواهای موسیقی سنتی است. این میراثها اگرچه جنبه اقتصادی فراوانی را به همراه ندارند اما حفظشان به معنای پاسداشت یاد گذشتگان است.
كارشناس میراث فرهنگی اظهاركرد: نمایندگان مجلس باید كمبودها را تذكر دهند و قوانین محافظت از میراث فرهنگی كشور را تدوین كنند. وزارتخانه نیز باید پیشروی تذكر دادن در حفظ میراث فرهنگی باشد و پس از مجلس به شكل جدیتر از این حوزه حفاظت كند. او بیان كرد: چنین تنوعی در حوزه میراث فرهنگی در هیچ كجای دنیا یافت نمیشود بنابراین میبایست از آن بهره برد و با استفاده از ظرفیتهای حوزه گردشگری و حضور گردشگران بیشتر از كشورهای مختلف دنیا، ارزآوری را رقم زد. ارزآوری نقطه پایان توسعه گردشگری نیست بلكه پس از ارزآوری، فروش صنایعدستی و شناخته شدن فرهنگ تاریخی ایران در سطح بینالملل نیز دوچندان میگردد. بنابراین باید از انگیزه حفاظت از میراث فرهنگی، سابقه تاریخی خود را استمرار ببخشیم و ارزآوری چشمگیر را بهمنظور بهبود اقتصاد داخلی رقم بزنیم.