بازداری هیجانی

گفتگو با دكتر علی سروش در برنامه خشت اول

1402/09/06
|
08:24

دكتر سروش در این برنامه در مورد انواع بازداری هیجانی صحبت كرد و گفت :
انسان‌ها سرشار از احساسات هستند و این احساسات منافع زیادی برای آن‌ها دارد؛ توانایی كنترل و بیان به موقع احساسات و هیجانات به حفظ سلامت روانی افراد كمك می‌‌كند اما برخی از افراد این توانایی را ندارند و اغلب در تله یا طرحواره بازداری هیجانی گرفتار شده‌اند. این طرحواره انسان را از بروز احساساتی همچون خشم، شادی، محبت و صمیمیت باز می‌دارد و از آن‌ها افرادی بی‌عاطفه می‌سازد. دكتر سروش در ادامه به چند مورد در زمینه بازداری هیجانی پرداخت و گفت :
_نیازهای هیجانی خود را نادیده می‌گیرند و اغلب بر عقلانیت كامل متمركزند. به قانونمندی و كارهای روزمره پایبندی زیادی دارند. افرادی انعطاف‌ناپذیر و سخت‌گیر به نظر می‌رسند.

_اغلب این محدودیت هیجانی و كنترل افراطی احساسات بر افراد مهم زندگی فرد مبتلا اعمال می‌شود. (فرد نمی‌تواند احساسات مثبت و منفی‌اش را به اعضای خانواده‌اش بگوید.)

_ افراد مبتلا كودك خودانگیخته‌ی خود را محدود می‌كنند و بر آن كنترل افراطی دارند به گونه‌ای كه طبیعی رفتار كردن را از یاد می‌برند.

دكتر سروش در پایان راهكاتری ارائه داد و گفت :
موفقیت‌آمیز بودن درمان به تكرار و تمرین نیاز دارد؛ به این صورت كه هر جایی نیاز بود فرد باید خود را ملزم به ابراز احساساتش كند. بهترین كار این است شخصی كه بازداری هیجانی دارد، تمرین كند تا احساسات خود را با صدای بلند بروز دهد و بیشتر از قبل از جملات احساسی استفاده كند.

دسترسی سریع