گفتگو با دكتر عظیمه موسوی در برنامه ققنوس
دكتر موسوی به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) در مورد مفهوم صبر در شعر پارسی صحبت كرد و گفت :
صبر جمیل نمونه های قرآنی بسیاری دارد. از صبر ایوب گرفته تا صبر پیامبر مكرم اسلام (ص) اما اوج این صبر جمیل در حضرت زینب (س) جلوه دارد.
«صبر جمیل» به معناى «شكیبایى زیبا» است، و آن صبر و استقامتى است كه برای خدا صورت گیرد و تداوم داشته باشد؛ یأس و ناامیدى به آن راه نیابد؛ و توأم با بیتابى، شكوه و آه و ناله نگردد. صبر جمیل؛ شكیبایى در برابر حوادث سخت و آزمایشهای سنگینی است كه نشانه شخصیت و وسعت روح آدمى است. صبر و توكّل به عنوان دو مفهوم ارزشمند قرآنی نقش فراوانی در زندگی پیامبران الهی، خصوصاً پیامبر اسلام(ص)و امامان(ع) داشته است. علاوه بر آن مسلمانان و مومنان نیز با تأسی از آیات قرآنی و سنت و سیره پیامبر(ص)و امامان معصوم(ع) در زندگی مادی و معنوی خود از این مفاهیم بهره بردهاند. عالمان، دانشمندان، فلاسفه، عرفا و شاعران مسلمان نیز در طول تاریخ زندگیشان متأثر از این مفاهیم بودهاند، به گونهای كه در زندگی شخصی خویش و نیز آثار و تألیفاتشان این تأثیرات كاملاً آشكار است. خواجه حافظ شیرازی نیز كه، مانند ستارهای تابناك درآسمان شعر و ادب و عرفان فارسی به زیبای می¬درخشد، با تأسی و الهام از آیات قرآنی به این دو مفهوم ارزشمند در دیوان خویش بها داده و ابیات زیادی را در مورد صبر وتوكّل به رشته نظم كشیده است و پیوند شعر حافظ با تعالیم دینی به قدری قوی و ناگسستنی است كه خود حافظ هم گفت: "صبحدم از عرش می آمد خروش عقل گفت قدسیان گویكه شعر حافظ از بر میكنند.
او در ادامه در مورد حضرت زینب صحبت كرد و گفت :
صبر و توكّل به عنوان دو مفهوم ارزشمند قرآنی نقش فراوانی در زندگی پیامبران الهی، خصوصاً پیامبر اسلام(ص)و امامان(ع) داشته است. علاوه بر آن مسلمانان و مومنان نیز با تأسی از آیات قرآنی و سنت و سیره پیامبر(ص)و امامان معصوم(ع) در زندگی مادی و معنوی خود از این مفاهیم بهره بردهاند. عالمان، دانشمندان، فلاسفه، عرفا و شاعران مسلمان نیز در طول تاریخ زندگیشان متأثر از این مفاهیم بودهاند، به گونهای كه در زندگی شخصی خویش و نیز آثار و تألیفاتشان این تأثیرات كاملاً آشكار است. خواجه حافظ شیرازی نیز كه، مانند ستارهای تابناك درآسمان شعر و ادب و عرفان فارسی به زیبای می¬درخشد، با تأسی و الهام از آیات قرآنی به این دو مفهوم ارزشمند در دیوان خویش بها داده و ابیات زیادی را در مورد صبر وتوكّل به رشته نظم كشیده است و پیوند شعر حافظ با تعالیم دینی به قدری قوی و ناگسستنی است كه خود حافظ هم گفت: "صبحدم از عرش می آمد خروش عقل گفت قدسیان گویكه شعر حافظ از بر میكنند.