كتاب های«تشكیلات بهشتی»و «مواد لازمش به مقدار كافی» یكشنبه 23 مهرماه در برنامه «چاپخانه» رادیو فرهنگ معرفی میشوند.
«چاپخانه» برنامهای از گروه كتاب با موضوع معرفی تازههای نشر و گفتگو با نویسندگان و مترجمان است كه در برنامه این هفته ضمن گفتگو با نویسندگان این دو كتاب آثارشان معرفی میشود.
در بخش نخست برنامه« محمدرسول تبییك» به عنوان كارشناس مجری برنامه با «محسن ذوالفقاری» نویسنده كتاب "تشكیلات بهشتی" از نشر «معارف» گفتگو می كند.
كتاب تشكیلات بهشتی مجموعه نظرات تشكیلاتی شهید بهشتی در جهت رسیدن به اهداف و كارآمدشدن تشكیلات و حركت در مسیر صیرورت و پیشرفت گامبهگام است.
ادعای گزافی نیست، اگر گفته شود شهید آیتالله دكتر بهشتی، در فهم اهمیت، جایگاه و نقش تشكیلات در حركت بهسمت جامعهای كه آرمانهای مردم در آن تبلور پیدا میكند، گوی سبقت را از دیگران ربوده است.
شهید بهشتی طی سالهای 1349-1344 در شكلگیری و ارتقای كمی و كیفی «اتحادیۀ انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا» تأثیرات شگرفی داشته است. این تشكل به رساترین صدای نهضت اسلامی ایران در خارج از كشور تبدیل شد. نوع رابطۀ دكتر بهشتی با این تشكل، نقطهنظرهای او در زمینۀ تشكیلات و سازماندهی، ایدههای مطرح شده درجهت پویایی و استقلال سازمان نامبرده و دهها نكتۀ دیگر، شخصیت بیبدیل ایشان را در زمینۀ نظریات تشكیلاتی نشان میدهد.
شهید بهشتی، ماهها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، بنابر تجربۀ چندینوچندسالهای كه در زمینۀ فعالیتهای اجتماعی-سیاسی داشت؛ ضرورت كار تشكیلاتی و ایجاد تشكلی اسلامی را احساس كرد و سرانجام بعد از موافقت امام خمینی در 29 بهمن 1359 بههمراه تعدادی دیگر از همفكران خود تشكلی به نام «حزب جمهوری اسلامی» تأسیس كرد.
تجربیات دیگر ایشان در زمینۀ فعالیتهای اجتماعی-تشكیلاتی كه از اوان نوجوانی در منش و روش او جلوه داشته است و ارزیابیهای نقادانۀ ایشان از فعالیتهای دستهجمعی و تشكیلاتی، از شهید بهشتی شخصیتی ساخت كه بعدها او را بهعنوان مدیری مدبر، دوراندیش، نهادساز، برنامهریز و پایبند به اصول كار جمعی معروف و مشهور كرد. بهطوریكه امام خمینی دربارۀ ایشان میفرمایند: «ایشان را من بیست سال [یا] بیشتر، میشناختم. مراتب فضل ایشان و مراتب تفكر ایشان و مراتب تعهد ایشان بر من معلوم بود. من او را یك فرد متعد، مجتهد، متدین، علاقهمند به ملت، علاقهمند به اسلام و بهدردبخور برای جامعه خودمان میدانستم».
صدای فریادهای دلسوزانه شهید بهشتی در مورد تشكیلات در لابهلای هر بحث و مصاحبه و نوشتهاش، دل و جان هر انسان آگاه و دغدغهمندی را به وجد میآورد.
در بخش دوم برنامه «سمیه جمالی»كارشناس مجری برنامه با «سیدمحمدحسین حسینی» نویسنده كتاب «مواد لازمش به مقدار كافی» از نشر «ایجاز»گفتگو می كند..
كتاب «مواد لازمش به مقدار كافی» با مقدمه سعیده اسداللهی استاد ادبیات فارسی و با نگاهی نوین به آموزش داستاننویسی منتشر شده و مطالب آن حاصل تجربه های عملی وآموزشی نویسنده دردوره های متعدد داستانویسی دراین انجمن است. طعم ماندگار ادبیات، ساختار شعلهای كه داستان را میپزد، مواد لازم به میزان كافی، نمك روانشناسی و اسطورهها، چاشنی فلسفه و جامعهشناسی، زبان، قوام بخش داستان، جایگاه مخاطب در داستان ما، افزودنیهای غیر مجاز و..... برخی از سرفصلهای اینكتاب هستند.
برنامه « چاپخانه» با گویندگی لیدا وحیدی و تهیه كنندگی زهرا نصرالهی، یكشنبهها ساعت 21 روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.