گفتگو با حجه الاسلام وحیدی در برنامه سرزمین من در مورد تجلی عاشورا
وحیدی در این برنامه گفت : كربلا و عاشورا، نماد همه خوبی هاست. عاشورا مدرسه صبر آدم برابر نا ملایمتی های روزگار است. لذا این بزرگ ترین درس معنوی است كه عاشورا برای ما به ارمغان آورده است. او همچنین در ادامه افزود : نیازهای دوران مختلف تاریخی موجب گشته تا بخشی از روایتهای واقعه عاشورا به صورت حماسی و بخشی به صورت مرثیه سرایی اتفاق افتد.
او با اشاره به جنبههای انگیزشی روایت عاشورا در شكل گیری نهضتهای ملی و مذهبی دوران معاصر توضیح داد: جرقه انقلاب مشروطه با كشته شدن عبدالحمید در روز عاشورا خورده شد و در ادبیات آن دوران از سركوبگران به عنوان اشقیایی هم تراز اشقیای روز عاشورا نام برده میشد. همچنین مبارزات انقلابیون علیه رژیم پهلوی و رشادتهای رزمندگان كشورمان در دوران جنگ تحمیلی با تاسی از عاشورا و فرهنگ آن انجام شد.
او تمامی جوامع را دارای ذخیرههای فرهنگی دانست كه در وقایع از آن استفاده كرده و الگو گیری مینمایند كه واقعه عاشورا یكی از این وقایع است.وحدت همچون آهنربایی است كه برادههای آهن را كنار یكدیگر جمع میكند؛ تمام مردم كشور و انسانها فارغ از نوع تفكراتشان در مراسم عاشورا گرد هم جمع میشوند كه این خود نمونهای از همبستگی و اتحاد ملی است.
وحیدی همچنین در پایان گفت تنها با صبر است كه می توانیم مقابل سختی ها مقابله كنیم. صبری كه حسین بن علی (ع) اسوه آن است.