گفتگو با دكتر مژده شریعتمداری در برنامه خشت اول
دكتر شریعتمداری در این برنامه گفت :
هرجای این كره زمین كه باشیم با غم ها زندگی می كنیم اما نكته مهم این است كه وقتی غمی به سراغ ما می آید دنبال اتمام زود هنگام آن نباشیم. او در ادامه افزود : غم خود فرآیندی است كه باید در طول زمان طی شود و گاهی لازمه زندگی است. گاهی بر عكس تصور گاهی غم ها دلیلی بر تفكر و كشف چیستی خودمان است. او همچنین در ادامه افزود :
بحثْ پیرامون «رنج كشیدن» عمدتا نادیده گرفته شده است، زیرا تحقیقات غالبا بر روی احساسات مثبت متمركز بوده است. تصور غالب این است كه همهی انسانها باید به دنبال خوشبختی و اجتناب از درد و رنج باشند. اما حقیقت این است تا زمانی كه نتوانیم «رنج» را بشناسیم، بر آن غلبه كنیم یا آن را تغییر دهیم، شادی نیز همچنان از دسترس ما دور خواهد ماند.
اما آیا «رنجِ بدون درد» نیز وجود دارد؟ واقعیت این است كه بخش عمدهای از رنجِ ما با «درد» ارتباطی ندارد. رنج كشیدن انسان عمدتا ناشی از احساسات منفی مانند شرم، غم، احساس گناه یا برخی موقعیتها مانند افسردگی، تنهایی، طردشدگی، ظلم و فقدان آزادی است. ذكر این نكته ضروریست كه حتی اگر رنج از بیماری یا درد سرچشمه نگیرد، خود میتواند باعث ایجاد احساس بیماری یا ایجاد آن شود.
او همچنین در ادامه گفت غم فرصتی است كه بایدحل شود . بهتر است غم را با واژه منفی قلمداد نكنیم چرا كه غم و شادی هردو هیجاناتی هستند كه درون هر انسانی هستند و در طول زندگی بارها به سراغ آدم ها می آیند. ما می توانیم گاهی از غم ها به عنوان غم سالم استفاده كنیم.