مهارت های ارتباطی درست در رابطه با استفاده از فضای مجازی و شبكه های اجتماعی در خشت اول رادیو فرهنگ
دكتر دنیز فردی در برنامه خشت اول در مورد علم فضای مجازی صحبت كرد و گفت :
اگرچه این سال ها فضای مجازی كمك های بسیاری به انسان كرده است اما در واقع نباید آسیب های آن را نادیده بگیریم. او در ادامه در مورد تأیید طلبی و توجه طلبی افراد صحبت كرد و گفت: ریشه خیلی از پست ها و بازنمایی زندگی خصوصی در فضای مجازی كمبود های عاطفی افراد است.معاشرت با آدمها در دنیای واقعی آداب زیادی دارد كه احتمالا همه ما میدانیم؛ اما امروزه با فراگیر شدن فضای مجازی آداب معاشرت در فضای مجازی هم بسیار مهم شده است.
در حال حاضر برای آنكه بتوانیم با مردم ارتباط برقرار كنیم و روابط اجتماعی خود را در سطوح مختلف گسترش دهیم باید با این آداب آشنا باشیم. این آداب تنها محدود به رسمی صحبت كردن یا فرستادن برچسبهای «سپاس و درود بر شما» نیست.
مثلا وقتی قرار است در بحثهای سیاسی گروه فامیل یا آشنا شركت كنید و با جملات قصار و استدلالهای خود، پیروز میدان شوید یا زمانی كه قصد دارید به كارفرمای جدید با عكس پروفایل غیر كاریتان پیام دهید كه عكس شیر خشمگین نشسته در صحرا است، احتمالا به نتیجه مطلوبی نخواهید رسید.«رابطه مجازی یك رابطه خطی است كه باید به آن توجه داشت.رابطه خطی هر لحظه امكان خاتمه دارد براین اساس باید با آگاهی كامل ازجنس این نوع رابطه دنیای ارتباطات را تنظیم كرد.»
دكترمشتاق با بیان این جملات گفت: هیچ رابطهای با استفاده از هر نوع تكنولوژی نمیتواند حس ونوع رابطه نزدیك دو دوست، آشنا، همسر، فرزند و... را كه كنار هم نشسته با هم گفتوگو میكنند، داشته باشد. ولی دراین روزگار برای اینكه زندگی پرمشغله حاكم برروابط نشده و انسانها را محكوم به تنهایی نكند بهتراست آگاهانه ازتكنولوژی استفاده كنیم تا تنها نمانیم و با آگاهی خود و حفظ حریم شخصی آرامش بیشتری داشته باشیم.
هر رابطه پنج بعد دارد كه در رابطه مجازی یك بعد آن خالی است وآن نداشتن تصویرنزدیك افراد است ولی این چهار بعد باعث تغذیه روحی افراد میشود. بهطور مثال وقتی درفضای مجازی حتی با یك نوشته برصفحه رایانه از غم، دلگیری، خستگی و... خود میگویید و ناگهان سیل افرادی را میبینید كه برای نوشته شما به همدلی میپردازند ویا ازدرد مشترك یا درد سختتر سخن میگویند ناگهان ازتنهایی بیرون میآیید، دل گرفتهتان باز میشود و حتی با دیدن همدردهای دیگر ودردهای تلختر دیگران آرامش پیدا میكنید، ولی به شرط آنكه به یك رابطه عاطفی ختم
نشود.
باید بدانید این دنیای ارتباطی یك دنیای مجازی و خطی است وگرنه اگر جز این فكر كنید به حتم دچار بحران شده و بهطور مستقیم میتوان گفت شما راه استفاده از تكنولوژی را نیاموختهاید و رانندهای ناشی در جادهای هستید كه دائم تصادف میكند وبا این تصادف به دیگران وازهمه بیشتر به خود صدمه میزند.