روایت ماندگاری از سرزمین نور

گفتگو با استاد محمد رضا سرشار در برنامه كتاب فرهنگ

1401/11/30
|
13:20

سرشار در ابتدا در مورد كتاب 15 جلدی سرزمین نور صحبت كرد و گفت :
به طور كلی معصومان عوالم درونی خاصی دارند كه برای ما مردم عادی قابل درك نیست همین مسئله دلیلی شد تا من در این زمینه تحقیق كرده و بخواهم كتاب سرزمین نور را به رشته نگارش در بیاورم.
این مجموعه كه مخاطب اصلی آن نوجوانان هستند، در هر مجلد به فرازی از زندگی رسول گرامی اسلام پرداخته است. قالب نوشته ها داستان است و جدا از نام كلی مجموعه (از سرزمین نور)، هر مجلد نیز عنوان ویِژه خود را دارد. این عناوین به ترتیب عبارت‌اند از: داستان زمزم (داستان زندگی نیای پیامبر)، آنچه خدای كعبه اراده كند(داستان زندگی پدر پیامبر)، و آن ستاره كه دنباله دار می آید(داستان تولد پیامبر) ، یتیم نظر كرده(داستان خردسالی پیامبر)، آن قصه كه در كتاب ها آمده بود(داستان دیدار عبدالمطلب با شاه یمن)، با من سخن بگو مادر(داستان زندگی مادر پیامبر)، ماجرای سپاه فیل(داستان حمله ابرهه به مكه)، آن پدر بزرگ دوست داشتنی(پایان كار عبدالمطلب)، سفر دراز شام(داستان نوجوانی پیامبر)، خورشیدی در خانه خدیجه(داستان جوانی پیامبر)، داستان سیل آن سال(داستان جوانی پیامبر)، شب رویش غنچه نور(داستان بعثت پیامبر)، ای جامه بر سر كشیده،برخیز(داستان بعثت پیامبر)، روزگار دراز رنج(از دعوت آشكار تا آغاز هجرت به حبشه)، روزنه ای به رهایی(داستان هجرت حبشه).
در ابتدا منشأ الهام من قرآن كریم بود كه دارای زاویه دید تركیبی است. همین مسئله الگوی نگارش من قرار گرفت و باعث شد تا در این اثر از زاویه دید تركیبی استفاده كنم.
در این نوع بیان داستانی، اشخاصی مختلف- كه اغلب از قهرمانان داستان اند- به همراه نویسنده، مانند یك تاریخ نگار یا گزارشگر، خود به میان مردم زمان وقوع داستان رفته و اطلاعات مورد نیاز را، به طور مستقیم، از آنان به دست آورده و جمع آوری كرده است. سپس، در جریان نوشتن داستان، هر جا لازم یا مناسب دیده، از عین همان توضیح ها، تعریف ها و گفته های آن اشخاص(اصلی، فرعی یا كاملاً حاشیه ای) استفاده كرده است.

دسترسی سریع