گفتگو با حمید حرا نویسنده و كارگردان نمایش هتل ریتاج در مجموعه تئاتر شهر
حرا در این برنامه ریشه این نمایش را خاطره ی خود در سفر مدینه اش خواند. او ادامه داد: هنگام قدم زدن در مدینه و تماشای هتل های این شهر این ایده به ذهنم رسید و آن را به رشته تحریر در آوردم.او در ادامه گفت :
ریتاج نام هتل كوچكی است كه پذیرای مسافران مسلمان از كشورهای مختلف است. مسافرانی كه برای زیارت رسول خدا(ص)، به مدینه آمدهاند. یك خانواده ایرانی، دو دانشجو از فرانسه، یك نفر از انگلستان و چند نفر از اهالی عربستان در این هتل اقامت دارند.
ناگهان محسن سراسیمه به لابی هتل میآید و با صدای بلند اعتراض میكند كه یك شی گرانقیمت از اتاق آنها سرقت شده است...
حرا گفتگو را این طور ادامه داد :
نمایش «هتل ریتاج» یكی از نمایشهای مذهبی است كه در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در تئاتر شهر روی صحنه رفته است؛ نمایش درواقع قصهای آشنا دارد یعنی موضوع حول محور مفقود شدن كتابی خطی میگردد كه در آن اثبات شده است باغ فدك ارثیه حضرت فاطمه (س) بوده است.
هتلی در مدینه محل اتفاقات نمایش است، یك دكتر نسخهشناس ایرانی در ایام حج عمره این كتاب را از طریق یكی از دوستان عربش كه در ایران طلبه بوده است، به دست میآورد. كتاب بهطور مرموزی مفقود میشود، حال در این میان، داستان پسر دكتر و همسر او نیز بهصورت موازی پیش میرود. پسر او شبانه به قبرستان بقیه میرود جهت زیارت قبور متبركه ائمه (ع) مدفون در بقیه، حالا پلیس یا همان شرطه به دنبال اوست. پلیس شبانه وارد هتل شده و به اتاق او یورش میبرد و به همسرش سیلی میزند و او را مورد ضربوجرح قرار میدهد. همسرش مانند حضرت فاطمه (س) سیلی خورده و پهلویش كبود میشود. نویسنده این را مابهازای اتفاقی كه برای حضرت فاطمه (س) افتاد میگیرد كه باید گفت قیاسی معالفارق است.
اصولاً هدف از نمایشهای مذهبی میباید روشنگری باشد و سره را از ناسره جدا كردن.او در پایان گفت : این نمایش تا سالروز شهادت بانو فاطمه زهرا (س) در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا می رود.