ارتباط گیری كودكان در برنامه خشت اول

گفتگو با دكتر محمد كاظم زاده روانشناس

1401/10/04
|
15:15

كاظم زاده در این برنامه ارتباط گرفتن را مهارتی خواند كه باید آن را به كودكان آموزش داد. او در ادامه در مورد درون گرا و یا برون گرا بودن فرزندان صحبت كرد و گفت پدر مادران موظف هستن مهارت ارتباط گرفتن و مراوده را طبق شناخت ضخصیتی از فرزندان خود به آن ها آموزش دهند.وی در ادامه گفت : كودكان ذاتا موجوداتی اجتماعی هستند پس نباید آن ها را از ارتباط با دیگران محروم كنیم. كاظم زاده در ادامه گفت : شاید این جمله را شنیده اید كه هر رفتاری در بزرگسالی ریشه در كودكی افراد دارد. این یك واقعیت است كه هر آنچه در كودكی به آن خو گرفته ایم؛ در آینده ما خود را نشان خواهد داد. به همین دلیل والدین از زمانی كه كودكان به دنیا می آیند؛ به دنبال راهی برای برقراری ارتباط كودكان با یكدیگر به بهترین شكل هستند. ارتباط كودكان با همسالان نقش مهمی در رشد اجتماعی آنها دارد. به همین دلیل رابطه كودكان با هم را باید جدی گرفت.ودكان در سنین پایین بیشتر علاقه دارند كه در معرض دید باشند. این رفتار در ارتباط كودكان با همسالان خود نیز آشكار است.

درواقع زمانی كه در جمع كودكان هم نوع خود هستند؛ علاقه دارند كه مدام از آن ها حرفی به میان آورده شود و نظر همه را به خود جلب كنند.

به عنوان مثال زمانی ممكن است كه از دور رفتارهای بچه ها برای ما عادی به نظر بیاید و از میزان احترام متقابل آن ها به یكدیگر حیرت كنیم؛ اما پس از مدتی مشاهده كنیم كه این رابطه به دعوا و بروز خشم و عصبانیت طرفین ختم شده است.
به طوری كه حتی چند دقیقه بدون جرو بحث كنار یكدیگر نمی مانند.
در ارتباط كودكان با همسالان خود لازم است كه آن ها با یكدیگر رابطه ای دوستانه داشته باشند. به این معنا كه در كارهای مختلف بدون آنكه هیچ گونه مشكلی پیش آید؛ با یكدیگر همراهی كنند.

به عنوان مثال در بازی های گوناگون یكدیگر را شركت دهند یا هنگام غذاخوردن با یكدیگر سهیم شوند. زیرا این كار در آینده منجر به برقراری روابط اجتماعی بهتر توسط این كودكان خواهدشد.

در پایان كاظم زاده اصول ارتباط گرفتن را به صورت مختصر شرح داد و گفت :
طرح موضوعی جذاب
در ابتدا لازم است كه كودك شما بداند كه برای برقراری ارتباط باید با طرح یك موضوع كه برای طرفین جذاب باشد؛ بحث را شروع كند.

همچنین باید آن را ادامه دهد و از پرداختن به بحث های كسل كننده بپرهیزد.

گوش دادن به دوستان
علاوه بر این مسائل باید این توانایی را در خود تقویت كند كه به صحبت های دیگران خوب گوش دهد. با این كار علاوه بر اهمیت به شخص مقابل، باعث دوام این دوستی ها خواهدشد.
یكی از دلایل ارتباط برقرار نكردن كودك با دیگر كودكان و ناسازگاری با هم سن و سالان بروز رفتارهای خجالتی در كودكان شما است.
این رفتار به خصوص هنگام انجام كارهای گروهی در كودك بروز می كند كه باعث دوری از دیگر دوستانش می شود.

بنابراین شما با كمك به او در همراهی با دوستان و همسالان باعث می شوید كه فرزندتان از خجالت دست بكشد.
البته در زمینه ارتباط كودكان با یكدیگر بهتر است كه با مشاوره كودك به گفتگو بپردازید و از راهكارهای مفید او در این زمینه بهره بگیرید.

دسترسی سریع