مهندس محمدحسن انتظاری: رسیدن به یك فهم درست و هماهنگ از "سواد رسانهای" نیاز امروز، برای تصمیمات اساسی در این حوزه است.
مهندس محمدحسن انتظاری، عضو شورای عالی فضای مجازی، در گفتگو با برنامه "در مسیر پیشرفت" رادیو فرهنگ با موضوع "نهادهای كنشگر سواد رسانهای و میزان موفقیت در بالابردن میزان سواد رسانه ای در میان آحاد جامعه" گفت:مهندس محمدحسن انتظاری: رسیدن به یك فهم درست و هماهنگ از "سواد رسانهای" نیاز امروز، برای تصمیمات اساسی در این حوزه است.
وی افزود: امروز دیگر فضای مجازی با فضای واقعی زندگی درهم تنیده است و در واقع یك فضای واقعی گسترده شده است، كه این مفهوم در ذهن بیشتر مسئولان سیاسی، علمی و آموزشی وجود ندارد؛ لذا تصمیم سازی های نادرست در این حوزه صورت میگیرد؛ از این رو، سواد حكمرانی فضای مجازی، نیاز به كار گسترده آموزشی در رادیو و تلویزیون دارد، تا یك فهم نسبتاً درستی در ذهن مردم و مسئولان ایجاد شود، تا این گوناگونی و تنوع و تشتت آرا و تصمیمات تا اندازهای از بین برود.
وی همچنین با رد كردن موضوع "وجود نهادهای موازی تصمیم سازی در حوزه سواد رسانهای" گفت: در حوزه فضای مجازی تنها "شورای عالی فضای مجازی" و "مركز ملی فضای مجازی" تصمیمگیرنده اصلی اند و كلیه هماهنگیها انجام میشود و تصمیمات و مصوبات خوبی هم داشتند(خصوصاً در حوزه شبكه ملی اطلاعات) اما این مصوبات یا برای سالهای گذشته است یا اجرایی نشدهاند؛ به ویژه مصوبات سال های 92 و 95 و 98 روشن و واضح موجود است و تنها باید اجرایی شود.
وی همچنین طراحی دوره های آموزش كوتاه مدت فشرده و خاص برای گروه های اثرگذار را ضروری دانست و گفت: باید برای گروههای اثرگذاری چون خبرنگاران حوزه ارتباطات، معلمان، اساتید، و برخی مسئولان آموزشی و فرهنگی و سیاسی یك دوره آموزشی فشرده و كوتاه مدت برگزار شود تا به یك مبنای علمی یكسان در این حوزه دست پیداكنند.
وی تاكید كرد: این مباحث در حوزه ارتباطات اجتماعی و تحولات اجتماعی در بسیاری كشورها حدود 15 تا 20 سال پیش شكل گرفته و امروز از آن حتی گاهی علیه ما بهره برداری می كنند و جنگ فرهنگی و جنگی تركیبی راه میاندازند.
وی افزود: علیرغم تاكیدات مقام معظم رهبری از 10 سال قبل تاكنون هنوز فعالیت خاص و قابل توجهی در این خصوص صورت نگرفته است و ما در این زمینه عقب مانده ایم و باید در اولین فرصت برنامه ریزی و تلاش كنیم