استاد رضا مریدی در سال 1327 در شهر نورآباد مركز شهرستان دلفان در شمال استان لرستان متولد شد. پدر وی كربلایی یوسف بگ، یكی از هنرمندان لرستانی در سبك محلی به شمار میرفت كه رضا مریدی هنر سرنا نوازی را از پدر فرا گرفت.
ر استان ایلام فعالیت میكرد و به عنوان نوازندهٔ كمانچه و سرنا گروه موسیقی اداره فرهنگ و هنر فعالیت میكرد.مریدی در سال 1389 با اجرای خود در كاخ نیاوران تهران لقب سلطان سازهای بادی ایران را به خود اختصاص داد. همچنین در شهرستانهای سمنان، رشت، ماسوله، تهران، سنندج، ایلام، خرمآباد وكوهدشت به اجرای موسیقی لری پرداخت. در نخستین جشنواره موسیقی استانی لرستان در آبان ماه 1391 كه در كوهدشت برگزار شد، رضا مریدی و كاكهعلی مرادی به طور مشترك در ساز سرنا به عنوان برگزیدگان جشنواره مورد تقدیر قرار گرفتند. وی در نشست پیشكسوتان در اردیبهشت سال 1392 از دست معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لوح سپاس و تقدیر به عنوان استاد پیشكسوت دریافت كرد.رضا مریدی در چند برنامه تلویزیونی و رادیویی نیز حضور داشته كه از آن جمله میتوان به نقشآفرینی در فیلمهای سینمایی، نامزدی و بی پلامار و سریال خاك و خورشید و اجرا در رادیو رشت اشاره كرد.
آثار
از آثار او میتوان به تصنیف عروس عروس(دستگاه سه گاه)،بداهه نوازی های فوق العاده در اوشاری و هلپركه و دوپا، شوشه مكی دایا، شهناز هه شهناز و كشكله شیرازی (به شعر لكی) اشاره كرد. زنده یاد استاد رضا مریدی برترین نوازنده سرنای مقامی لكی بود كه تمام مقام های آیینی ، شادیانه ، سوگواری ، بزمی ها ، رزمی ها و موسیقی لری را استادانه و به زیبایی اجرا میكرد. وی به واسطه آنكه قبل از انقلاب كارمند فرهنگ و هنر استان ایلام بود و با هنرمندان همكاری هنری داشت ، اولین كسی بود كه مقام فتاحی (فتاپاشایی) را از ساز دوزله ، بر روی سرنا پیاده كرد ، و به زیبایی آنرا اجرا میكرد . از لحاظ كارشناسی موسیقی ، سرنای زنده یاد استاد رضا مریدی دارای حجمی بسیار زیاد ، سرعت اجرای بسیار زیاد ، و از جمله نوازندگان سرنا در ایران بود كه با ساز سرنا ضد ضرب زده و از ملودی های تركیبی بین موسیقی لكی ، كرمانشاهی ، لری ، كلهری و ایلامی استفاده كرده و آنهارا به صورت بسیار تكنیكی اجرا میكرد. رضا مریدی در 5 مرداد 1392 در شهرستان دلفان به علت ایست قلبی، درگذشت. یادش گرامی