مدیر رادیو فرهنگ در روز قلم از اهالی این حوزه تقدیر كرد

مدیرشبكه رادیویی فرهنگ روز قلم را فرصتی برای پاسداشت و تقدیر از اهالی قلم این شبكه دانست و از آنها تقدیر كرد.

1401/04/14
|
13:25

علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ امروز سه شنبه 14 تیرماه به مناسبت روز قلم از برخی از اهالی این حوزه در بخش های پژوهشگری ، ویراستاری ، نویسندگی وگویندگی كه هریك دستی بر قلم دارند و در عرصه فرهنگ و هنر می نگارند در مراسمی تقدیر كرد.
خاستگاه نوشتن اندیشیدن است
حبیبی در ابتدای این مراسم با اشاره به مصرعی از شعر فردوسی كه شعار رادیو فرهنگ است به ابیات پیشین آن پرداخت و گفت:در بیتی كه آمده چو هنگام فرهنگ باشد ترا/به دانایی آهنگ باشد ترا به خاستگاه ‌‌پایه های نویسندگی كه اندیشه ورزی است اشاره شده كه باید به ان توجه كرد.

وی ارج نهادن به مقام نویسندگی ‌و‌روز قلم را مهم ‌و ارزشمند عنوان كرد كه هم ریشه قرانی و هم ریشه پیشینی دارد ‌و گفت : همانگونه كه سوره ای به نام قلم است و خداوند در آیه ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ به قلم و آنچه مى ‏نویسند از ارزش ان می گوید و از خلق انسان تا امروز انسان مسئولیت برای انتقال اندیشه دارد كه باید به ان توجه كند .

حبیبی روز قلم را فرصتی دانست تا از نویسندگانی كه برای ترویج فرهنگ و دانش و هنر در جامعه قلم فرسایشی كردند یاد شود و رادیو را رسانه ای نویسنده محور و برنامه های آن را برپایه اندیشه و تلاش اهالی قلم دانست و گفت :از همان زمان كه رادیو افتتاح شد نویسندگی در رادیو از اهمیت خاصی برخوردار بوده و قلم سازگاری دیرینه ای با سخن داشته و این پیوند مشترك به ویژه در رادیو قابل تامل است و ملزوماتی دارد كه مسئولیت آفرین است تا هم از زبان محافظت شود وهم در خلق آثارجدید رسالتی در سه گانه نگارش ، ویراستاری و سخن پردازی ( بلاغت) منتقل شود و امروز نیز حتی با كمرنگ شدن این اهمیت دست كم در رادیو فرهنگ تلاش شده جایگاه اهالی قلم ارج نهاده شود و برای غنی تر شدن برنامه ها و رضایت مخاطب و با تشكیل شورای نویسندگان برای تحقق این مهم گام های موثری برداشته شده است.
جذب نویسنده مولف در دستور كار شورای نوبسندگان رادیو فرهنگ است
حبیبی از نویسندگان بزرگی كه در رادیو قلم فرسایی می كردند یادكرد و با گرامیداشت نام آنها گفت:در گذشته كسانی كه متن رادیویی را تهیه و ویرایش می‌كردند، بزرگانی همچون ناتل خانلری ، شهید مطهری ،سعید نفیسی و دكتر ضیاءالدین سجادی ،اخوان ثالث ،رضا سیدحسینی و ...بودند كه هر یك از آنها از صاحب‌نظران دوره خود بودند كه در این روز باید یادشان را گرامی بداریم آنها هم خود برای شنوندگان رادیو می نوشتند و هم به نویسندگان برجسته روزگار خودشان سفارش نوشتن متن می‌دادند و هر برنامه‌ای با توجه به موضوع، نویسنده خودش را داشت كه رسم و سنتی پسندیده بوده است كه امروز هم باید به آن توجه كرد.
مدیر رادیو فرهنگ بخشی از رسالت دانشكاه شدن صداوسیما را بر عهده صاحبان قلم دانست ‌وگفت : در یك نویسندگی موفق عوامل مهمی چون پژوهش و ویراستاری و انتقال صحیح سخن مكتوب موثر هستند كه در این دایره همنشین رادیو با تولید برنامه های فاخر می تواند مخاطب را همراه كرده و بر اگاهی و اندیشه ورزی او بیافرازید.
مدیر رادیو‌فرهنگ‌ ادامه داد: رادیو فرهنگ محدوده جریان نگارشی و اندیشگانی مشخص دارد پس باید شأن قلم را حفظ كرد تا با صیانت از اندیشه در حفظ و پاسداشت زبان و ادبیات فارسی نیز بكوشیم.

همنشینی قلم و سخن به ماندگاری آن كمك می كند

مرتضی صداقت گو دبیر شورای نوبسندگان رادیو فرهنگ ضمن تبریك روز قلم گفت : پیشینۀ نام‌گذاری چهاردهم تیرماه به نام روز قلم به سال 1381 برمی‌گرددو انتخاب این روز به روز قلم پیشینه اسطوره ای و فرهنگی دارد كه انتخاب درستی بوده است.
وی قدردانی از صاحبان قلم را امری پسندیده عنوان كرد و گفت: سال گذشته از هفت نفر از اهالی قلم از جمله هادی حوری ، موسی بیدج، ضیاالدین خالقی، ركسانا حمیدی ، محمد حسینی باغسنگانی، محمدباقر رضایی،البرت كچویی ‌ودر مراسمی از محمدباقر خلیلی تقدیر شد ‌‌و امروز از تلاش 12 نفر دیگر از فعالان این حوزه قدردانی می شود.
وی ادامه داد: رادیو با قلم همنشینی دیرینه دارد آنچه نگاشته میشود به سخن در رادیو ماندگار می شود و نوشته ها شنیدنی می شوند كه موضوع ارزشمندی است.

گفتنی است در این مراسم از سید حامد موسوی ،اسمرتوبك، نجمه حاج رجبعلی،كیانا كمایی فر ، سكینه ارجمندی، رضا فرخی ،لیلا غیاثوند، ظهیر احمدی، مراد مهدی نیا، سوده حجتی كرمانی ، محسن حكیم معانی و صدیقه بیگم آجودانی به پاس سالها فعالیت در عرصه نویسندگی و همراهی قلم با اهدای لوح سپاس قدردانی شد.

دسترسی سریع