دكتر حداد عادل نیز در این مراسم صحبتهای خود را با این بیت شعر: «شكر خدا كه هر چه طلب كردم از خدا/ بر منتهای همت خود كامروا شدم» آغاز كرد.
وی افزود: بر خود واجب میدانم كه ابتدا از همه معلمانی كه بر من حق دارند یاد كنم از اولین معلم ابتدایی تا استادانی كه در همه عرصهها به من كمك كردند.
این نویسنده، شاعر با اشاره به حضورش در رادیو فرهنگ گفت: مهمترین دلیل همسوییام با رادیو فرهنگ و حضورم در برنامه « درس مثنوی» تشویق جوانان به مطالعه و پژوهش در حوزه ادبیات فارسی بود.
حداد عادل مشكل امروز را كمبود نیروی انسانی بالقوه و اندیشمند دانست و گفت: با همه تجاربی كه در این سالها اندوختهام یقین دارم مشكلات كشور ما در مدیریت فرهنگی است. در حالی كه فرهنگ اصل و روح است و ما باید آموزش و تربیت نیروی انسانی را از سنین دبستان آغاز كنیم.
عضو عالی شورای انقلاب فرهنگی افزود: در بین كارهای متعددی كه انجام دادم و توصیفات و تعاریفی كه امروز شنیدم یك عنوان جا ماند و آن معلم بودن من است. من هنوز خود را معلم دبیرستانی میبینم كه با نوجوانان سروكار دارد و از این حرفه لذت میبرم.
وی افزود: من در چهره تكتك شاگردان دبیرستانیام اندیشمندان و فرهیختگانی میبینم كه میتوانند آینده كشور را تضمین كنند.
حداد عادل تصریح كرد: در زندگی باید دو راه را انتخاب میكردم. میتوانستم به دلیل علاقهام به تحقیق و پژوهش كتاب بخوانم و كتاب بنویسم اما راه دوم را كه تربیت نسل جوان است انتخاب كردم و ترجیح دادم وارد میدان شوم و همچنان معلم باقی بمانم كه از این انتخاب خوشحالم.
این نویسنده و پژوهشگر سرگذشت خود را پرپیچ و خم توصیف كرد و افزود: لازم است ضمن قدردانی از معلمان خود از اولین معلم خود كه پدرم است یادی كنم. پدرم مردی ساده و كارگر بود كه بسیار از او آموختم. اوحافظهاش پر از اشعار فارسی بود و نزدیك به دههزار بیت از شعرای پارسی حفظ بود. من نزد او صدها بیت غزل، مثنوی و... از شاعران پارسیگو حفظ كردم. همجنین باید از مادر و همسرم نیز كه در كنار من بودند و بخشی از موفقیت من را موجب شدند قدردانی میكنم.
در این مراسم شخصیت های مختلف فرهنگی و ادبی حضور داشتند. نظامالدین زاهدی، سفیر تاجیكستان در ایران، احمد جلالی سفیر پیشین ایران در یونسكو، حجت اله ایوبی دبیركل كمیسیون ملی یونسكو در ایران»، بهمن نامور مطلق رئیس فرهنگستان هنر، حسن بلخاری، مهدی فیروزان و احمد سمیعی عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی حضور داشتند و هر كدام درباره شخصیت ادبی و فرهنگی دكتر حدادعادل صحبت كردند