میرزا احمدی معینالبكای مجلس تعزیه امام علی (ع) گفت: خوارج، ضربتخوردن علی و جوانمرد قصاب عناوین تعزیه شبهای قدر در تماشاخانه سنگلج است.
مجلس تعزیه "خوارج" سه مخالف خوان دارد و این سه كسانی هستند كه در جنگ نهروان از لشكر امام علی (ع) جدا شدند و هر یك تصمیم به كشتن فردی گرفنند؛ عبدالرحمن ابن ملجم مامور به شهادت رساندن حضرت علی (ع) در كوفه می شود. برك ابن عبدالله مامور كشتن عمروعاص در مصر و عبدالله ابن بكر مامور كشتن معاویه در شام.
تعزیه ایران در سال 2010 در فهرست میراثناملموس جهان به ثبت یونسكو رسید. معین البكاء ابوالفضل میرزا احمدی حدود 67 سال است كه هنرش تعزیه خوانی است. تعزیه او در سال 1991 در اونیون فرانسه در میان 47 هنر آیینی كشورهای جهان رتبه اول را به دست آورد.
به گفته این شبیه خوان، ابن ملجم وقتی راهی كوفه می شود در خانه زنی به اسم حلیمه اقامت می كند و در این شب صدای ناله زنی به نام قطام را می شنود كه می گوید: " علی پدر و مادرم را در نهروان كشته و از او می خواهد كه حضرت علی را بكشد.به گفته میرزا احمدی، تعزیه برای تاثیرگذاری بیشتر پیش درآمد دارد كه به موضوع تعزیه مربوط است. پیش درآمد این مجلس نیز مرد یهودی ثروتمندی است كه پسر شیعه اش را از خانه بیرون می كند و در این میان بین این دو اختلافاتی به وجود می آید كه حضرت علی واسطه حل و فصل این اختلافات می شود.
مدت زمان مجلس اول تعزیه شب قدر با نام " خوارج" 50 دقیقه است.
مجلس دوم؛ " ضربت خوردن حضرت علی "
میرزا احمدی در ادامه از موضوع تعزیه دوم گفت: این اجرا مربوط به" ضربت خوردن حضرت علی (ع) " است كه از مناجات حضرت علی (ع) در مسجد كوفه و صحبت های امام با ابن ملجم را شامل می شود.
ابن ملجم از یاران حضرت علی (ع) و حافظ قرآن بوده است و یكی از صحبت های بینشان این بود كه : درخت تلخ نگردد به تربیت شیرین
وقتی قطام از ابن ملجم خواست تا حضرت علی را به شهادت برساند. ابن ملجم در ابتدا خواسته او را قبول نمی كرده اما پس از انكه شرط ازدواج قطام با او سر بریده حضرت علی (ع) شد، با خواسته او موافقت می كند. مجلس تعزیه" ضربت خوردن حضرت علی" در 90 دقیقه روایت می شود.
مجلس سوم؛ " جوانمرد قصاب"
میرزا احمدی تعزیه خوان این نمایش از موضوع این نمایش گفت: داستان قصاب ایرانی در كوفه است كه عاشق حضرت علی بوده و پی او می گشته و حرفش هم این بوده " ز علی كم نمی دهم" یعنی به عشق حضرت علی كم فروشی نمی كنم و او از طریق یك كنیز با حضرت علی رو به رو می شود.
ماجرای جوانمرد قصاب با آن كه در ایران شنیده ایم فرق دارد و مجلس سوم در یك ساعت روایت می شود.
این هنرمند نمایش های آیینی در ادامه گفت و گو ادامه حیات تعزیه را منوط به فرستادن گروه های خوب نمایشی برای معرفی این هنر در كشورهای دیگر دانست.
او تعزیه را هنری می داند كه فقط گریه زاری را شامل نمی شود و تعزیه شامل مواردی چون خنده در كنار گریه، روایت شجاعت و مظلومیت، تولد و ازدواج امامان معصوم است.
گفتنی است؛ مجلس تعزیه «خوارج» امشب یكم اردیبهشت، مجلس تعزیه «ضربت خوردن امیرالمومنین (ع)» سوم اردیبهشت و مجلس تعزیه «جوانمرد قصاب» پنجم اردیبهشت به معین البكایی ابوالفضل میرزااحمدی در تماشاخانه سنگلج اجرا خواهند شد.