دكتر آذین فرد، جامعه شناس، در گفتگو با رادیو فرهنگ گفت: ماه رمضان نه تنها حال و هوای زندگی 250 میلیون مسلمان بلكه زندگی همه مردم هندوستان را رنگ و بوی تازه می بخشد.
وی با اشاره به نقش پررنگ غیر مسلمانان هند در ماه مبارك رمضان گفت: غیر مسلمانان در هند از تنوع فرهنگی بسیاری برخوردارند و علیرغم این تنوع فرهنگی، بسیاری از غیر مسلمانان و هندوها علاوه بر روزه گرفتن، با برپایی سفره های افطاری از روزهداران پذیرایی میكنند آنها هم برای سلامت جسم و جان خود به همراه مسلمانان روزه می گیرند.
وی همچنین از اختصاص غرفه های متعدد توزیع اقلام ماه مبارك رمضان به احترام مسلمانان در هند خبر داد و گفت: "هونجی" غذایی مركب از برنج، گوشت و آب پایه ثابت سفره های افطاری در هندوستان است و مسلمانان در این كشور غالباً روزه خود را ابتدا با شیر، آب و خرما باز میكنند.
وی همچنین با اشاره به آداب و رسوم مسلمانان هند در ماه مبارك رمضان گفت: مسلمانان هند در جمعه آخر ماه رمضان معروف به "جمعه وداع" در "مسجد مكه" بزرگترین مسجد شهر حیدرآباد تجمع كرده و به عبادت و راز و نیاز با خدا میپردازند و در روز 21 رمضان، روز شهادت امام علی علیه السلام هم با تشییع نمادین پیكر امام علی علیه السلام و نوحه خوانی و مرثیه سرایی شهادت ایشان را گرامی میدارند.