برنامه « نیش دارو» شنبه 6 فروردین ماه با موضوع بررسی طنز و شگردهای به كارگیری آن در شعر وحكایت های عبدالرحمن جامی ملقب به خاتم الشعرا، شاعر و عارف نامدار قرن نهم از رادیو فرهنگ پخش می شود.
طنز بعنوان یكی از متفرعات ادبیات انتقادی، از دیرباز به جهت اعتراض به مشكلات و در جهت جلوه دادن زشتیها، معایب و نواقص پدیده ها و روابط حاكم در حیات اجتماعی، با هدف تذكر، اصلاح و رفع نواقص و نابسامانیها توسط شاعران و نویسندگانی كه وجدان بیدار و ضمیر آگاه دارند، خلق شده و به سبب اختناق و استبداد حاكم بر جامعه در لفافه شگردهای مختلف بیان میشود. اوج این نوع ادبی، در آثار شاعران و نویسندگان قرون هفتم تا نهم كه دوره تسلط مغولان و تیموریان است، مشهود است ؛ در برنامه « نیش دارو» شنبه 6 فروردین ماه نیز استاد رشید كاكاوند به بررسی این نوع ادبی در اشعار عبدالرحمن جامی كه از برجسته ترین شاعران دوره تیموری است می پردازد.
هوش زبانی جامی در عین طنز در ابیات در این برنامه مورد توجه قرار می گیرد و شاخص های «آدم حسابی» از نظر جامی در قالب ابیاتی طنز با كشف زبانی و موسیقیایی زیبا بررسی می شود.
در بخشی دیگر از برنامه نیز كاكاوند حكایت های بهارستان جامی و نمونه هایی طنز از این اثر را خوانده وشاخص های زبانی محتوایی آن را بررسی می كند.
برنامه نیش دارو در حوزه طنز فاخر در ادبیات فارسی كاری از گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ است كه ساعت 8:45 و23:00 به مدت 15 دقیقه به تهیه كنندگی «شهاب نادری» و تنظیم «حمیرا فراتی » با اجرای « رشید كاكاوند» روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز پخش می شود.