شیراز؛ پایتخت جهان و قطب گردشگری ایران

گفتگو با محمد حسن اسدی، شهردار شیراز

1404/07/21
|
08:22


محمد حسن اسدی، شهردار شیراز، در برنامه «هفت كوچه» ویژه رویداد ملی «ایران جان فارس جان» شیراز را قطب گردشگری كشور عنوان كرد و گفت: شیراز در دوره‌ای از تاریخ ، پایتخت جهان و قطب گردشگری ایران بوده‌است.
او افزود: شیراز تنها نقطه ایران است كه در دوره‌ای از تاریخ، قبل از آتن و روم، توانسته پایتخت جهان باشد؛ درواقع استان فارس و شیراز روایت جاری از تمدن چندین هزار ساله و 12 میراث جهانی یونسكو را در دل خود دارد.
اسدی افزود: شیراز با داشتن امامزادگان، مفاخر علمی، ادبی و فرهنگی و بناها و میراث تاریخی بسیار، از شهرهای تاریخی، فرهنگی، باستانی، تمدنی و تدینی با ویژگی‌ و جایگاهی منحصربه‌فرد است.
او با اشاره به وجود بناهای به جا مانده از دوران «كریم خان زند» همچون بازار و حمام وكیل، مسجد وكیل، ارگ كریمخانی، خیابان كریم خان زند و باغات قصرالدشت در هسته مركزی و بافت اصلی شیراز گفت: این بناهای تاریخی همچنان سرپا و بسیار زیبا در شیراز خودنمایی می‌كند و باعث می‌شود كمتر گردشگری بی‌توجه به این بافت‌ها و بناها از شیراز گذر كند.
اسدی در بخش دیگری از صحبت‌هایش حفظ باغات به ویژه «باغات قصرالدشت» را از اولویت‌ها و سیاست‌های شهرداری و شورای شهر شیراز عنوان كرد و گفت: امروز حدود 1000 هكتار از باغات قصرالدشت باقی مانده‌است، كه 30 هكتار آن در تملك شهرداری است و ما می‌كوشیم كه این باغات را پابرجا نگهداریم و باهدف آبرسانی به باغات قصرالدشت، احداث تصویه‌خانه لوكا تصفیه‌خانه محلی فاضلاب را با اعتباری حدود 500 میلیارد تومان آغاز كرده‌ایم، كه تا سه ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
او افزود: احیای پروژه زندیه از دیگر اقدامات دست اول شهرداری شیراز در سال‌های اخیر است كه طی آن، بعد از 25 سال موفق به اخذ مجوزهای احیای میدان ناقاره خانه شدیم كه تا سه ماه دیگر ماده بهره برداری است و میدان توپخانه را در فاز بعدی شروع می‌كنیم.
اسدی همچنین احداث بزرگترین پارك آبی در شیراز و تله كابین و آكواریوم بزرگ شیراز را از دیگر اقدامات شهرداری شیراز برشمرد كه تا چند ماه آینده بهره‌برداری می‌رسد.
او در ادامه شیراز را «بهشت سرمایه‌گذاری» معرفی كرد و گفت: شیراز شهری «سرمایه‌پذیر» است و مدیریت شهری با ارائه تسهیلات و كاهش بروكراسی ها برای سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن كرده‌است؛ بطوریكه شهرداری شیراز در 4 سال گذشته توانسته‌است بیش از 60 هزار میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری، منعقد كند و در این خصوص از سایر شهرداری‌ها پیشرو است.
او همچنین به علاقمندان به سرمایه‌گذاری مژده داد: ما اجازه داریم در این حوزه، زمین دارای مجوز در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهیم و شورای شهر هم برای كسانی كه در امر گردشگری سرمایه‌گذاری كنند مصوبات خوبی دارد.

دسترسی سریع