گفتگو با محمدرضا سنگری درباره كتاب «چهل روز عاشقانه» در برنامه بحر اشك رادیو فرهنگ

در ویژه‌برنامه «بحر اشك» رادیو فرهنگ، محمدرضا سنگری، پژوهشگر و نویسنده برجسته حوزه ادبیات عاشورایی، مهمان برنامه شد و درباره تازه‌ترین اثر خود با عنوان «چهل روز عاشقانه» كه در سال 1402 منتشر شده، سخن گفت.

1404/05/25
|
10:31

سنگری در معرفی این كتاب توضیح داد كه اثر حاضر روایتی تحلیلی و ادیبانه از واقعه عاشورا تا اربعین حسینی است و سه ضلع اصلی دارد: تكیه بر منابع تاریخی معتبر، خوانش و تحلیل شخصی نویسنده، و بررسی زیارت اربعین. به گفته او، عاشورا قله مجاهدت انبیا و اربعین، قله عاشوراست؛ نقطه‌ای كه پایان اسارت و آغاز شكست ظلم رقم می‌خورد. او تأكید كرد كه زیارت اربعین نه‌تنها یك مناسك، بلكه بیانیه‌ای كامل برای شناخت فلسفه عاشورا و هدایت انسان است.

وی وجه عاشقانه این چهل روز را یگانگی عاشق با معشوق دانست؛ مسیری كه همه لحظاتش با یاد و آرمان حسین(ع) آمیخته است. او افزود: اگر اسارت پیام‌آوران كربلا نبود، پیام شهادت به آینده‌ها نمی‌رسید.

در بخش دیگری از گفتگو، سنگری به تحلیل ادبیات عاشورایی معاصر پرداخت و پنج رویكرد اصلی در نگاه به كربلا را برشمرد: وجه تراژیك، وجه حماسی، نگاه عارفانه، بعد پیام و عبرت، و نگاه تلفیقی. او با بیان اینكه وجه سوگ و تراژیك همچنان غالب است، بر لزوم توجه بیشتر به ابعاد حماسی و آموزه‌های معرفتی كربلا تأكید كرد.

این گفت‌وگو با آرزوی سلامت برای نویسنده و توصیه او به مخاطبان برای قرائت زیارت اربعین با تأمل به پایان رسید.

من می‌توانم این متن را به شكل خبری رادیویی هم بازنویسی كنم تا لحن آن برای پخش شنیداری آماده شود.

دسترسی سریع